Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Manlig skönhetsvård

av Camilla Thulin onsdag, 6 november, 2013

Fyra Parisbistros

av Camilla Thulin onsdag, 2 januari, 2013

Kvinnor, lär er nätverka bättre!

av Camilla Thulin tisdag, 1 januari, 2013

Enkla nöjen

av Camilla Thulin torsdag, 29 augusti, 2013

Om smycken

av Camilla Thulin söndag, 30 december, 2012

Bästa håret

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Fort nyårsfin

av Camilla Thulin onsdag, 26 december, 2012

Klädd i svart – mina bästa tips

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

PARIS fullbokat

av Camilla Thulin torsdag, 29 maj, 2014

Läsarfråga om klänning

av Camilla Thulin onsdag, 21 januari, 2015
Bläddra i arkivet