Manlig skönhetsvård

onsdag, 6 november, 2013 av Camilla Thulin
Om du råkar vara belastad med fördomen att det är fjolligt att sköta om huden och håret, så gör dig av med den genast. Personligen tycker jag att det är tantigare med gubbar som putsar på bilen och båten! Plåt och plast är döda material och inte levande som huden och håret. Jag är så fascinerad av olika vätskor och krämer som finns att köpa till död materia. Ännu mer förvånad att de säljs i parti och minut.
  Egentligen är det bara de senaste tvåhundra åren som männen fått leva i mörkret, då manlighet varit lika med svett och smuts; att en riktig karlakarl skulle ha skit under naglarna och vara allmänt oborstad och så vidare. Längre tillbaka var det mannen som glänste över kvinnan i yttre skönhet och så har det varit i tusentals år om man tittar bakåt. Tackochlov håller dessa dumheter på att luckras upp, i synnerhet bland de yngre generationerna. Men vi har fortfarande mycket att lära av folket som lever på sydligare och sydöstligare breddgrader. Att vara välvårdad handlar om att respektera sig själv och sin omgivning. Med grooming, manlig skönhetsvård, kan du bara på en vecka höja ditt välbefinnande flera pinnhål. Det handlar inte om en välfylld plånbok. På stora varuhus eller speciella parfymbutiker finns det mängder med alternativ till olika priser och relativt kunnig personal. De enklaste åtgärderna är: En bra deodorant håller hela dagen. Efter duschen mår kroppen bra av en insmörjning med en bodylotion eller kräm. Ansiktstvätt och ansiktsvatten. En ansikts- och ögonkräm eller allt-i-ett. Fötterna behöver alltid ses över: fotfil och nageltång. Näs- och örontrimmer. Rakning med raklödder, tvål och borste eller rakapparat är en smakfråga. Ett rakvatten som luktar gott är alltid trevligt. Hitta en bra herrfrisör.

Kommentera

Lästips

Årets Granntant 2013

av Camilla Thulin lördag, 16 februari, 2013

Om smycken

av Camilla Thulin söndag, 30 december, 2012

Skepparkavajen

av Camilla Thulin onsdag, 24 oktober, 2012

Karlar och klädkoder

av Camilla Thulin onsdag, 5 februari, 2014

Svalkande Sima

av Camilla Thulin tisdag, 3 maj, 2016

Skinnpaj

av Camilla Thulin onsdag, 31 oktober, 2012

Trenchcoaten

av Camilla Thulin onsdag, 3 april, 2013

Favoriter i Paris

av Camilla Thulin onsdag, 5 november, 2014

Manlig skönhetsvård

av Camilla Thulin onsdag, 6 november, 2013

Jan Hietalas goda gurka

av Camilla Thulin lördag, 31 augusti, 2013
Bläddra i arkivet