Om oss

Ja, vi är faktiskt granntanter på riktigt. Vi sitter ofta vid varandras köksbord på Södermalm i Stockholm och babblar om allt från kvaliteten på oliver från Lidl (Camillas favoritbutik) till vikten av rätt behå (Karina föredrar bodys från Wolford i alla lägen). Vi ojar oss över veterinärräkningar och pratar massor om mode och stil. Vi dricker vitt vin och byter böcker. Då och då klär vi upp oss och går på mingel tillsammans. Våra gemensamma intressen, och ett gemensamt arbetsfält, ledde till att vi startade granntanter.se. Sommaren 2016 bestämde vi oss dock för att det var dags att säga adjö till sajten, att sluta uppdatera den. Vi tackar alla våra läsare för all den tid som varit!
Men säg det tillstånd som varar för evigt. Vi saknade er, så i juni 2017 började vi så sakteliga blogga igen och väcka liv i Oss Granntanter Emellan. Välkomna!
hh7a1864

Camilla är verksam som kostymör, författare, stylist och designer med egen ateljé i vilken man kan beställa skräddarsytt. Camilla har också lanserat en egen kollektion med klänningar som i stort sett promenerar ut ur butikerna snabbare än de hinner levereras. Att de är smickrande för precis alla kroppsformer är bara en av klänningarnas goda sidor, de går även att tvätta i maskin och skrynklar inte – och är därmed det perfekta resesällskapet. Ett antal böcker om det här med stil har det också hunnit bli, men också om mat. Meze Maritime: en matresa i Turkiska vatten, innehöll recept och glimtar från turkiska halvön Bodrum, där Camilla deltidsbor med sin sambo, skådespelaren Johan Rabaeus. Camillas senaste bok heter kort och gott ”Gör om mig – finn en ny stil med Camilla Thulin”.

Karina är Chef för avdelningen Konst, Design och Mode på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Hon har skrivit tusen artiklar om mode och livsstil för ett flertal olika tidningar samt arbetat som som curator och konsthallschef.  Även Karina fördelar sin tid mellan två geografiska punkter, trendkänsliga Stockholm och haute couturens huvudstad Paris. Karina är också verksam som författare och har under årens lopp gett ut ett flertal böcker med mode som utgångspunkt. Senaste boken heter ”Banbrytande mode – från korsett och kortkort till kuvertväska”.

Oss granntanter emellan har utformats av den mycket sympatiska Martin Ekelund med kidkie.se.

Bilden på granntanterna är tagen av Katarina Wohlfart som var med på vår läsarresa till Paris hösten 2014.

Inget innehåll på denna sida får återpubliceras utan skriftlig tillåtelse. Alla rättigheter reserverade.
Granntanter HB – Org.nr: 9697623495. Bankgiro 887-6898.