Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Mina bästa festtips

av Camilla Thulin söndag, 9 december, 2012

Acceptera din kropp

av Camilla Thulin onsdag, 3 juni, 2015

Läsarfråga om klänning

av Camilla Thulin onsdag, 21 januari, 2015

Breda höfter eller?

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

En varuhusdoldis

av Camilla Thulin måndag, 20 augusti, 2012

Tvättråd

av Camilla Thulin söndag, 10 mars, 2013

Dyra och billiga krämer

av Camilla Thulin söndag, 24 mars, 2013

Fira jul i Paris

av Camilla Thulin söndag, 1 december, 2013

Bootcut à la Birkin

av Camilla Thulin onsdag, 10 juli, 2013

Ännu mer om smink

av Camilla Thulin söndag, 6 januari, 2013
Bläddra i arkivet