Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Filodegslasagne

av Camilla Thulin söndag, 3 mars, 2013

Nu blir det reklam!

av Camilla Thulin måndag, 17 december, 2012

Lingerie

av Camilla Thulin onsdag, 4 februari, 2015

Lite om denim

av Camilla Thulin söndag, 15 april, 2018

Packa rätt

av Camilla Thulin onsdag, 20 maj, 2015

Min stil

av Camilla Thulin onsdag, 20 februari, 2013

Antonio, Yves & Karl.

av Camilla Thulin söndag, 15 december, 2013

Läsarbrev

av Camilla Thulin onsdag, 12 november, 2014

Bästa klappen

av Camilla Thulin onsdag, 24 december, 2014

Dietrichs herrbyxa

av Camilla Thulin onsdag, 26 juni, 2013
Bläddra i arkivet