Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Handkräm på!

av Camilla Thulin lördag, 10 oktober, 2015

Rick Owens

av Camilla Thulin söndag, 17 april, 2016

Måttbandet

av Camilla Thulin söndag, 21 juli, 2013

Cooking Classes Bodrum

av Camilla Thulin onsdag, 25 februari, 2015

Om det här med vikt

av Camilla Thulin söndag, 7 oktober, 2012

Mjuk och len kropp

av Camilla Thulin söndag, 24 november, 2013

Haute couture, del 2.

av Camilla Thulin onsdag, 13 mars, 2013

Enkla nöjen

av Camilla Thulin torsdag, 29 augusti, 2013

Pär Engsheden

av Camilla Thulin söndag, 5 januari, 2014

Klädd i svart – mina bästa tips

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013
Bläddra i arkivet