Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Donna Karan

av Camilla Thulin onsdag, 29 maj, 2013

Skinnpaj

av Camilla Thulin onsdag, 31 oktober, 2012

Kostymskolan, del två.

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

Skepparkavajen

av Camilla Thulin onsdag, 24 oktober, 2012

Läsarbrev om shapewear

av Camilla Thulin onsdag, 4 november, 2015

Friterad blomkål

av Camilla Thulin söndag, 24 februari, 2013

Walter van Beirendonck

av Camilla Thulin onsdag, 10 september, 2014

Klädvårdstips

av Camilla Thulin söndag, 6 april, 2014

Herrfötter & händer

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Stiltips till karlarna

av Camilla Thulin tisdag, 2 oktober, 2012
Bläddra i arkivet