Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Bästa handväskan

av Camilla Thulin onsdag, 21 augusti, 2013

Grevinnans mustasch

av Camilla Thulin torsdag, 10 januari, 2019

Sommarens bästa rosé

av Camilla Thulin söndag, 7 juli, 2013

Goda Parisadresser

av Camilla Thulin onsdag, 22 maj, 2013

Dags för ett lyft?

av Camilla Thulin onsdag, 7 november, 2012

Cooking Classes Bodrum

av Camilla Thulin onsdag, 25 februari, 2015

Rohdi Heintz avliden

av Camilla Thulin lördag, 21 juni, 2014

Vivant

av Camilla Thulin onsdag, 22 januari, 2014

Marinerad sill

av Camilla Thulin lördag, 16 december, 2017
Bläddra i arkivet