Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Vintage fashion

av Camilla Thulin onsdag, 8 april, 2015

Underklädestvätt

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Läsarbrev om skinn/mocka tvätt

av Camilla Thulin söndag, 14 januari, 2018

Thomas & Abba

av Camilla Thulin torsdag, 25 juli, 2013

Omlotten

av Camilla Thulin onsdag, 4 mars, 2015

En minihistoria

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Boktips: Sloane ranger

av Camilla Thulin söndag, 21 oktober, 2012

Kusin Thomas Recept

av Camilla Thulin söndag, 11 maj, 2014

Väskor på vift

av Camilla Thulin söndag, 25 augusti, 2013

Negresco

av Camilla Thulin söndag, 9 februari, 2014
Bläddra i arkivet