Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Sälj kläderna

av Camilla Thulin söndag, 18 februari, 2018

Barda om hår: 3

av Camilla Thulin söndag, 20 april, 2014

Goda Bistroadresser i Paris

av Camilla Thulin söndag, 27 oktober, 2013

Jan Hietalas goda gurka

av Camilla Thulin lördag, 31 augusti, 2013

Rensa i garderoben

av Camilla Thulin söndag, 26 januari, 2014

Friterad blomkål

av Camilla Thulin söndag, 24 februari, 2013

Herrfötter & händer

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Årets Granntant 2013

av Camilla Thulin lördag, 16 februari, 2013

Hitta i väskan

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Accessoarer för herrar

av Camilla Thulin onsdag, 13 november, 2013
Bläddra i arkivet