Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Lite om denim

av Camilla Thulin söndag, 15 april, 2018

Sälj kläderna

av Camilla Thulin söndag, 18 februari, 2018

Enkel puttanesca

av Camilla Thulin onsdag, 31 maj, 2017

Mjuk och len kropp

av Camilla Thulin söndag, 24 november, 2013

Uppdaterad sminkrutin

av Camilla Thulin söndag, 15 maj, 2016

Kusin Thomas recept

av Camilla Thulin onsdag, 9 april, 2014

Fira jul i Paris

av Camilla Thulin söndag, 1 december, 2013

Acceptera din kropp

av Camilla Thulin onsdag, 3 juni, 2015

Om det här med vikt

av Camilla Thulin söndag, 7 oktober, 2012

Schiaparelli och Farida Khelfa

av Camilla Thulin onsdag, 24 september, 2014
Bläddra i arkivet