Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Väskor på vift

av Camilla Thulin söndag, 25 augusti, 2013

Alexander McQueen del 3/4

av Camilla Thulin söndag, 6 juli, 2014

Druvskola

av Camilla Thulin söndag, 28 juli, 2013

Rensa i garderoben

av Camilla Thulin söndag, 26 januari, 2014

Läsarfråga om klänning

av Camilla Thulin onsdag, 21 januari, 2015

Läsarbrev om shapewear

av Camilla Thulin onsdag, 4 november, 2015

Barock bordsteater

av Camilla Thulin onsdag, 19 juni, 2013

Måttbandet

av Camilla Thulin söndag, 21 juli, 2013

Det kom ett läsarbrev

av Camilla Thulin söndag, 23 mars, 2014

Med slimmad budget i Paris

av Camilla Thulin lördag, 25 augusti, 2012
Bläddra i arkivet