Läsarfråga om klänning

onsdag, 21 januari, 2015 av Oss Granntanter Emellan

Från: Jenny Ämne: Klänning för lång och smal Meddelande: Hej! Skulle uppskatta råd innan jag resignerar helt … Är ”naturligt smal” (läs: tanig, framförallt på överkroppen) och ganska lång. Gillar både kläder och mig själv men har så svårt att hitta snygga klänningar. De med bra längd på andra blir som korta tunikor på mig. V-ringade och figurnära skärningar flaxar över min minimala byst och framhäver mina väl synliga revben på ett inte så smickrande sätt. Klänningar som sitter snyggt upptill – med någon sorts drapering, puffärm och/eller veck över bysten – blir för stora i midjan. Att midjan hamnar för högt upp och att klänningarna är för korta är dock det största problemet för då blir det svårt att ens sy om dem på ett snyggt sätt.

Tips på modeller/fabrikat som kan passa? Är nästan 1.80 lång, bh-storlek 85AAA (knappt det) och drar stl 36 (ibland 34 upptill). Omöjlig ekvation..? (Ja, jag har aktivt försökt att gå upp i vikt genom träning och mat, utan nämnvärda resultat, så jag accepterar mig som jag är. Och jag kan hitta andra kläder som sitter fint, det är just klänningar som är extra svårt. Har ingen jättebudget för att låta sy upp heller – tyvärr …) Tackar & Vänliga hälsningar/Jenny

Granntanterna svarar: Hej Jenny! Egentligen har du ju en eftersträvansvärd ”modellkropp” vilket förstås inte hjälper dig. Och idag tenderar alla klänningar att vara för korta även för den som mäter 1.67. Tyvärr.

Materialet är viktigt, både när man upplever sig som för smal, och som för rund. Tyg med lite mer stadga i hjälper till, det blir inte lika avslöjande. Sammetsstrech kan vara fint, för det mjukar också upp. Och båtringat är väldigt snyggt! Leta efter riktigt långa klänningar som du kan korta.

Du avslöjar inget om vad du gillar för stil, och då är det svårt att ge tips om märken. Rick Owens lager-på-lager estetik kan vara en lösning. Camillas sammetsklänningar skulle också fungera bra på dig. Under omlottklänningar kan du ha en tunn trikåtröja om du vill. Klänningen på bilden skulle nog fungera, gärna med ett löst sittande skärp i midjan, ingen billig sak (från Martin Margiela), men det finns alltid gott om kopior hos bland annat nätbutiken ASOS. Bästa hälsningar/ Karina

34463646CJ_12_f

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från: Jenny Ämne: Klänning för lång och smal Meddelande: Hej Karina! Stort tack för svar och råd! Roligt att du nämnde båtringning och sammetsstretch, det trivs jag väldigt bra i. Annars har jag ganska klassisk stil, gärna penn- eller ”böljig” A-linjekjol och med markerad midja. Kjollängd oftast till knät. Noterade att Asos har en ”Tall”-avdelning som jag kommer att utforska vidare, även om jag gärna handlar second hand för kvalitetens och miljöns skull. Uppskattar det du delar med dig av i både bok- och bloggformat – intressant och inspirerande läsning. Vänliga hälsingar/Jenny

 

Kommentera

Lästips

Druvskola

av Oss Granntanter Emellan söndag, 28 juli, 2013

Wepler

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 8 januari, 2014

Skinnpaj

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 31 oktober, 2012

Tvättråd

av Oss Granntanter Emellan söndag, 10 mars, 2013

Capribyxan

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 5 juni, 2013

Hubert de Givenchy

av Oss Granntanter Emellan söndag, 16 februari, 2014

Hos frisören

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 8 juli, 2015

Kusin Thomas recept

av Oss Granntanter Emellan söndag, 27 april, 2014

Stuprör

av Oss Granntanter Emellan söndag, 6 oktober, 2013

Klänningen, del 2.

av Oss Granntanter Emellan söndag, 21 april, 2013
Bläddra i arkivet