Hôtel Relais Saint-Germain

onsdag, 27 augusti, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Sommar som vinter, lunch som middag, i regn som i snö, ringlar sig kön lång till restaurangen Le Comptoirs bord. Att hälften av borden står utomhus, hindrar ingen från att vänta. Den som väntar på något gott heter det ju, och en måltid från Yves Camdebordes kök är onekligen en smakupplevelse.

hotel-relais-saint-germain

Det fiffiga med Le Comptoir är att kocken Yves Camdeborde tillsammans med sin hustru Claudine också driver hotellet som restaurangen ligger i. Hotellet håller precis samma klass som maten, det vill säga den högsta. Rummen är så där klassiskt franska som man föreställer sig ett Parishotell av klass, med tygklädda väggar, en mix av stilmöbler och nytt, gamla takbjälkar och dramatisk ljussättning. Vackrast är kanske deluxerummet ”Casanova” inrett i olika blå toner. Duon Camdeborde lämnar inget åt slumpen, således innehåller roomservice-menyn mat som går att äta med enbart en hand, medan man ligger i sängen. Perfekta adressen, för den som vill äta gott, utan att lämna hotellet ens för ett ögonblick. Men smakar det, så kostar det.

9 carrefour de l’Odéon, 75006 Paris. Tél: +33 (0)1 42 27 07 97
www.hotel-paris-relais-saint-germain.com
Prisbild: Från 285 Euro

Kommentera

Lästips

Stekta grönsaker med fetadipp

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 12 mars, 2014

Sommarens bästa rosé

av Karina Ericsson Wärn söndag, 7 juli, 2013

Stuprör

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 oktober, 2013

Med slimmad budget i Paris

av Karina Ericsson Wärn lördag, 25 augusti, 2012

Kurtisanen och modet

av Karina Ericsson Wärn tisdag, 6 juni, 2017

Packa rätt

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 20 maj, 2015

Väskor på vift

av Karina Ericsson Wärn söndag, 25 augusti, 2013

Läsarbrev om ny stil

av Karina Ericsson Wärn söndag, 18 oktober, 2015

Om det här med ålder

av Karina Ericsson Wärn söndag, 14 oktober, 2012

Peeling och botox

av Karina Ericsson Wärn söndag, 2 mars, 2014
Bläddra i arkivet