Mina bästa festtips

söndag, 9 december, 2012 av Camilla Thulin
Mina bästa festtips inför Nobel, Nyår och andra festliga tillfällen.

Dessa tips är framförallt till dig som inte är så mode- och trend intresserad, men ändå vill se fabulös ut. Du kanske varken har tid eller kunskap, vilket är den normala svenska kvinnans tillstånd, eftersom vi ska sköta precis allt. Därför hamnar gärna denna sorts bestyr långt ner på listan.

Klänningen: oavsett om det är föreskrivet lång eller kort, sikta in dig på en ganska enkel klänning. Om den är lång är det bara att gå till skräddaren och korta den, vips har du en snygg middagsklänning.

Välj enfärgat om vill du vara diskret, annars en färg du gillar. Tyvärr är det svårt att hitta långa modeller på stan, eftersom vi inte bär långklänning i vårt land, trots att det är modernt.

Om du har tid och råd kan du också låta sy upp en klänning som passar dig perfekt. Då diskuterar du med din skräddare och designer hur klänningen ska se ut.

Underkläder: tänk på det lilla extra lyftet om du är bystig, så att det inte ser så tungt ut. Har du nätt byst så kan det vara som vanligt. Midjeformaren är trevlig, för den formar midja och trollar bort valkar. Över det så är en Controltops-strumpbyxa perfekt, den trollar in allt. Gärna i 4 storlekar större än den vanliga, så att den går att dra upp ovanför midjan.

Skor: är du ovan vid högklackat, skippa det. Ta hellre en platt ballerina istället för en halvhög klack, som inte gör någon människa glad, det skulle möjligen vara en super lyxig designer sko, men vem har det? Skon kan vara svart, likaså benet, då syns igenting. Annars så är den höga klacken härlig att ha, du får en flott resning tillsammans med midjeformaren.

Hår och ansikte: det viktigaste med följande råd är att du lägger ner lite tid och pengar på frisyr och makeup. Tänk på att det är ansiktet och överkroppen man umgås med, inte kjolen och skorna. Så känner du dig osäker, så ska du satsa på ansiktet.

Frisyren: gå till frissan, om du inte är lite händig själv. Lägg håret på spolar och gör en glammig frisyr eller uppsättning. Har du kort hår, se till att gör något, sätt i en snygg coiffe (hårprydnad), kanske en färg? Det viktiga är: GÖR NÅGOT, strunta i den vanliga sport frisyren, som de svenska riksdagskvinnorna har.

Makeup: med den går det att göra underverk, det är bara att titta på mig i olika före och efter situationer. Kan du inte själv, så finns det folk som kan: annika_stodberg@hotmail.com i Stockholm är en sådan. Även MakeUp store och Face Stkhlm kan göra makeuper. Det viktigaste är kanske att undvika trendmaken. Ta med en bild och visa, boka en provmake först, det bästa är en kurs, så att du kan göra själv. Fast det är ju lyxigt med någon bra person som gör dig fin.

Smycken: ett par maffiga örhänge sätter sprätt på de flesta outfits. Ett vackert halsband som passar till örhängena kan också vara väldigt raffinerat. Spara inte på krutet och var inte så Svennig, glöm inte att alla värdar och värdpar tycker att det är så roligt med piffiga gäster. Den svenska återhållsamheten passar sig inte vid lite mer raffinerade sammanhang.

Väska: antingen en liten enkel kuvertväska, som har samma färg som klänningen, eller en liten extravagant sak i guld eller silver med broderier. Kedjorna har roliga billiga varianter.

Är du däremot medveten, så är det bara att dra på. Skit i alla does and don’t. Se till att klä ut dig på allra bästa sätt. Några blir säkert retade, men det blir de ju alltid, så varför blidka några förminskande idioter……

 

Bild: Camilla Thulin med skräddaren Thomas Nordin i Gyllene salen på Stadshuset, Nobel – 2011 Klänning från egna ateljén och halsband från Afghanistan, hår och make Stödberg foto Charles Hammarsten.

 

 

 

 

 

Kommentera

Lästips

Kostymskolan, del två.

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

Walter van Beirendonck

av Camilla Thulin onsdag, 10 september, 2014

Ansiktstvätt

av Camilla Thulin onsdag, 21 november, 2012

Lite om smink

av Camilla Thulin söndag, 23 december, 2012

Kusin Thomas recept

av Camilla Thulin söndag, 27 april, 2014

Flyga med hund

av Camilla Thulin onsdag, 20 januari, 2016

Klänningen, del 2.

av Camilla Thulin söndag, 21 april, 2013

Agent Provocateur

av Camilla Thulin onsdag, 26 augusti, 2015

Peeling och botox

av Camilla Thulin söndag, 2 mars, 2014

Camillas lingonparfait

av Camilla Thulin måndag, 27 augusti, 2012
Bläddra i arkivet