Stuprör

söndag, 6 oktober, 2013 av Karina Ericsson Wärn
De slimmade rockiga stuprörsjeansen är en 90-tals uppfinning. Och frågan är om inte svenska designers har haft ett rätt avgörande finger med i spelet för brallans succé. 1997 skapade Ann-Sofie Back Acnes första jeans. En modell som oavsett midjestorlek var 36 tum lång. En stuprörssilhuett som hette duga.

acne red stritches (kopia)

Men Ann-Sofie Back var inte ensam. Samma år gick Lovisa Burfitt ut Beckmans och i hennes examenskollektion fanns också ett par kaxiga stuprörsjeans. En som gjort stuprörsjeansen till sitt signum är förstås Kate Moss som på sätt och vis även hon är en 90-tals produkt. Hon upptäcktes visserligen 1988, men det var på 90-talet hon blev större än störst både som modell – och stilikon. Hennes nonchalanta rock-chic stil, där stuprörsjeansen i olika tvättar och färger (svart, grått, blått) utgör basen – blev ett stilideal som fortfarande inte gått ur tiden.  Kännetecken: Ultraslimmad modell som kan ha hög, låg eller normal midja. Byxbenen får gärna vara för långa, så att de korvar sig lite så där Kate Mossigt. Bra Kombinationer: T-shirts, pappas gamla slitna collegetröjor, vintagefyndad sidenblus, regnrock, slapp herrskjorta, nött skinnjacka, skräddad kavaj – listan kan göras hur lång som helst, precis allt fungerar till ett par stuprörsjeans. Tänk på: Hittat en billig favoritmodell? Köp fler par på en och samma gång.

 

 

Kommentera

Lästips

Modets Musor

av Karina Ericsson Wärn söndag, 10 september, 2017

Storleken

av Karina Ericsson Wärn söndag, 5 maj, 2013

Vintage fashion

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 8 april, 2015

Vi ger bort strumpbyxor och behöver veta…

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 7 augusti, 2013

Korsettens fasta grepp, del 1.

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 1 maj, 2013

Skostorleken

av Karina Ericsson Wärn söndag, 28 april, 2013

God Parisadress

av Karina Ericsson Wärn söndag, 8 juni, 2014

Jan Hietalas goda gurka

av Karina Ericsson Wärn lördag, 31 augusti, 2013

Underbara spetsar

av Karina Ericsson Wärn fredag, 27 oktober, 2017

Klädvårdstips

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 april, 2014
Bläddra i arkivet