Stuprör

söndag, 6 oktober, 2013 av Karina Ericsson Wärn
De slimmade rockiga stuprörsjeansen är en 90-tals uppfinning. Och frågan är om inte svenska designers har haft ett rätt avgörande finger med i spelet för brallans succé. 1997 skapade Ann-Sofie Back Acnes första jeans. En modell som oavsett midjestorlek var 36 tum lång. En stuprörssilhuett som hette duga.

acne red stritches (kopia)

Men Ann-Sofie Back var inte ensam. Samma år gick Lovisa Burfitt ut Beckmans och i hennes examenskollektion fanns också ett par kaxiga stuprörsjeans. En som gjort stuprörsjeansen till sitt signum är förstås Kate Moss som på sätt och vis även hon är en 90-tals produkt. Hon upptäcktes visserligen 1988, men det var på 90-talet hon blev större än störst både som modell – och stilikon. Hennes nonchalanta rock-chic stil, där stuprörsjeansen i olika tvättar och färger (svart, grått, blått) utgör basen – blev ett stilideal som fortfarande inte gått ur tiden.  Kännetecken: Ultraslimmad modell som kan ha hög, låg eller normal midja. Byxbenen får gärna vara för långa, så att de korvar sig lite så där Kate Mossigt. Bra Kombinationer: T-shirts, pappas gamla slitna collegetröjor, vintagefyndad sidenblus, regnrock, slapp herrskjorta, nött skinnjacka, skräddad kavaj – listan kan göras hur lång som helst, precis allt fungerar till ett par stuprörsjeans. Tänk på: Hittat en billig favoritmodell? Köp fler par på en och samma gång.

 

 

Kommentera

Lästips

Sminklektion

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 1 april, 2015

Alexander McQueen del 4/4

av Karina Ericsson Wärn söndag, 13 juli, 2014

Korsettens fasta grepp, del 1.

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 1 maj, 2013

Strykning

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 28 maj, 2014

Hårda klappar från oss

av Karina Ericsson Wärn lördag, 30 november, 2013

Sommarens bästa rosé

av Karina Ericsson Wärn söndag, 7 juli, 2013

Breda höfter eller?

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 22 augusti, 2012

Cassoulet

av Karina Ericsson Wärn söndag, 1 juni, 2014

Den lilla svarta

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 15 augusti, 2012

Måttbandet

av Karina Ericsson Wärn söndag, 21 juli, 2013
Bläddra i arkivet