Stuprör

söndag, 6 oktober, 2013 av Karina Ericsson Wärn
De slimmade rockiga stuprörsjeansen är en 90-tals uppfinning. Och frågan är om inte svenska designers har haft ett rätt avgörande finger med i spelet för brallans succé. 1997 skapade Ann-Sofie Back Acnes första jeans. En modell som oavsett midjestorlek var 36 tum lång. En stuprörssilhuett som hette duga.

acne red stritches (kopia)

Men Ann-Sofie Back var inte ensam. Samma år gick Lovisa Burfitt ut Beckmans och i hennes examenskollektion fanns också ett par kaxiga stuprörsjeans. En som gjort stuprörsjeansen till sitt signum är förstås Kate Moss som på sätt och vis även hon är en 90-tals produkt. Hon upptäcktes visserligen 1988, men det var på 90-talet hon blev större än störst både som modell – och stilikon. Hennes nonchalanta rock-chic stil, där stuprörsjeansen i olika tvättar och färger (svart, grått, blått) utgör basen – blev ett stilideal som fortfarande inte gått ur tiden.  Kännetecken: Ultraslimmad modell som kan ha hög, låg eller normal midja. Byxbenen får gärna vara för långa, så att de korvar sig lite så där Kate Mossigt. Bra Kombinationer: T-shirts, pappas gamla slitna collegetröjor, vintagefyndad sidenblus, regnrock, slapp herrskjorta, nött skinnjacka, skräddad kavaj – listan kan göras hur lång som helst, precis allt fungerar till ett par stuprörsjeans. Tänk på: Hittat en billig favoritmodell? Köp fler par på en och samma gång.

 

 

Kommentera

Lästips

Bootcut à la Birkin

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 10 juli, 2013

Korsetter och andra under. Del 1.

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 28 november, 2012

Föna, platta …göm

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 12 juni, 2013

Känslig hy?

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 29 juli, 2015

Diors parfymör

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 24 juli, 2013

Celluliter

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 23 januari, 2013

Väskor på vift

av Karina Ericsson Wärn söndag, 25 augusti, 2013

Hélène Absi om kashmirsjalen

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 29 oktober, 2014

10 Stiltips för båda

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 14 november, 2012

4 brutna servetter

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 5 december, 2012
Bläddra i arkivet