Läsarfråga om svart stretchbyxa

torsdag, 7 januari, 2016 av Oss Granntanter Emellan

14218416-XLOk4hBd

Från: Saralisa B Widing Ämne: Svarta stretchbyxor Meddelande: Hej! Tack för trevlig site där man kan lära sig mycket! Jag gillar att använda svarta stretchbyxor rätt mycket, men har problemet att de sällan håller färgen nån längre tid. De blir i bästa fall gråsvarta men ofta sådär fult blåsvart -blekta. Fattar ju att det ska vara någon form av syntet i mixen för att färgen ska sitta bättre, men det har ju nästan alla stretchbyxor och ändå tappar de färg fort. Vad ska man titta efter, ska man gå bara på pris och hoppas att det borgar för bättre kvalitet eller något specifikt i materialblandningen? Tacksam för hjälp!/Saralisa

Granntanterna svarar: Hej Saralisa! Tack för ditt mail. Stretchjeans i olika varianter tvättas ofta och då släpper färgen lätt, i synnerhet svart. Ska du ha färgbeständiga svarta stretchbyxor, ska de vara i syntet, det finns ju många sådana på marknaden. De urtvättade byxorna kan du alltid färga om i maskinen, Herdin och Nitor har bra färger. Du kan oxå tvätta dem i svart tvättmedel. Detta gäller alla svarta plagg med viscose och bomull, färga om helt enkelt. Hoppas mitt svar duger. Bästa, Camilla.

Kommentera

Lästips

Lammfärsbiffar

av Oss Granntanter Emellan söndag, 19 januari, 2014

Vad är stil för dig?

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 17 december, 2014

Skepparkavajen

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 24 oktober, 2012

Hitta i väskan

av Oss Granntanter Emellan torsdag, 23 augusti, 2012

Rätt svar!

av Oss Granntanter Emellan söndag, 15 september, 2013

Sminklektion

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 1 april, 2015

Hermès flotta pool

av Oss Granntanter Emellan söndag, 3 november, 2013

Negresco

av Oss Granntanter Emellan söndag, 9 februari, 2014

Torr hy?

av Oss Granntanter Emellan fredag, 1 december, 2017

God Parisadress

av Oss Granntanter Emellan söndag, 8 juni, 2014
Bläddra i arkivet