Hotel des Grandes Ecoles

onsdag, 30 juli, 2014 av Karina Ericsson Wärn
Varsågoda, ett hotelltips att kanske använda sig av!

grandesecoles_facade1

grandesecoles_room1

Vill man uppleva lite äkta gammaldags Parisromantik erbjuder Hotel des Grandes Ecoles rätt atmosfär och omgivning. Att checka in här är lite som att förflytta sig till en vacker gammal gård någonstans på franska landsbygden. Rummen, fördelade på tre små franska villor, har blekblommiga tapeter och lätt antika möbler. Överkasten är vita och virkade, och utanför fönstren prunkar en vacker frodig trädgård. Många av rummen har egen terrass. En paradisisk ö mitt i brusande storstad. Från hotellet tar det bara tio minuter att promenera till Bastiljen, och ungefär femton till sjätte arrondissementet och Odéon om man är sugen på modeshopping. Runt hörnet ligger Rue Mouffetard med sin makalösa matmarknad (tyvärr lite väl turisttät) och särskilt långt är det inte heller till Paris stora moské som har ett vackert hammam öppet för alla. På Hotel des Grandes Ecoles är hundar tillåtna, och rumspriserna låga för att vara i Paris. På hotellets gata har för övrigt James Joyce bott (nummer 71) och Ernst Hemingway (nummer 74).

75 rue Cardinal Lemoine, 75005 Paris. Tél: +33 (0)1 43 26 79 23
www.hotel-grandes-ecoles.com
Prisbild: Från 120 Euro

Kommentera

Lästips

Walter van Beirendonck

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 10 september, 2014

Donna Karan

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 29 maj, 2013

Marni

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 15 maj, 2013

Marinerad sill

av Karina Ericsson Wärn lördag, 16 december, 2017

Fort nyårsfin

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 26 december, 2012

Bloomsbury

av Karina Ericsson Wärn söndag, 20 oktober, 2013

Den lilla svarta

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 15 augusti, 2012

Cooking Classes Bodrum

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 25 februari, 2015

Mugler och Montana

av Karina Ericsson Wärn söndag, 26 augusti, 2018

Klänningen, del 2.

av Karina Ericsson Wärn söndag, 21 april, 2013
Bläddra i arkivet