Hotel des Grandes Ecoles

onsdag, 30 juli, 2014 av Karina Ericsson Wärn
Varsågoda, ett hotelltips att kanske använda sig av!

grandesecoles_facade1

grandesecoles_room1

Vill man uppleva lite äkta gammaldags Parisromantik erbjuder Hotel des Grandes Ecoles rätt atmosfär och omgivning. Att checka in här är lite som att förflytta sig till en vacker gammal gård någonstans på franska landsbygden. Rummen, fördelade på tre små franska villor, har blekblommiga tapeter och lätt antika möbler. Överkasten är vita och virkade, och utanför fönstren prunkar en vacker frodig trädgård. Många av rummen har egen terrass. En paradisisk ö mitt i brusande storstad. Från hotellet tar det bara tio minuter att promenera till Bastiljen, och ungefär femton till sjätte arrondissementet och Odéon om man är sugen på modeshopping. Runt hörnet ligger Rue Mouffetard med sin makalösa matmarknad (tyvärr lite väl turisttät) och särskilt långt är det inte heller till Paris stora moské som har ett vackert hammam öppet för alla. På Hotel des Grandes Ecoles är hundar tillåtna, och rumspriserna låga för att vara i Paris. På hotellets gata har för övrigt James Joyce bott (nummer 71) och Ernst Hemingway (nummer 74).

75 rue Cardinal Lemoine, 75005 Paris. Tél: +33 (0)1 43 26 79 23
www.hotel-grandes-ecoles.com
Prisbild: Från 120 Euro

Kommentera

Lästips

Café de la Mairie

av Karina Ericsson Wärn söndag, 10 november, 2013

Dags för ett lyft?

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 7 november, 2012

Hårda klappar från oss

av Karina Ericsson Wärn lördag, 30 november, 2013

Svalkande Sima

av Karina Ericsson Wärn tisdag, 3 maj, 2016

Agent Provocateur

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 26 augusti, 2015

Kusin Thomas Recept

av Karina Ericsson Wärn söndag, 11 maj, 2014

Bästa handväskan

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 21 augusti, 2013

Grevinnans mustasch

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 10 januari, 2019

Traditionell kvinna

av Karina Ericsson Wärn söndag, 20 januari, 2013

Lite om denim

av Karina Ericsson Wärn söndag, 15 april, 2018
Bläddra i arkivet