Kycklingrecept

söndag, 31 mars, 2013 av Camilla Thulin
Nu blir det ett sista matrecept ur min och kocken Bullens bok ”Meze Maritime” … i alla fall för ett tag. God spis!

 

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Lite om denim

av Camilla Thulin söndag, 15 april, 2018

Basgarderob

av Camilla Thulin söndag, 3 februari, 2013

Grått är flott

av Camilla Thulin söndag, 19 maj, 2013

Boucheron

av Camilla Thulin lördag, 3 februari, 2018

Shoppingtips

av Camilla Thulin onsdag, 5 mars, 2014

Fyra Parisbistros

av Camilla Thulin onsdag, 2 januari, 2013

Vaginal massage

av Camilla Thulin söndag, 23 februari, 2014

Fish Club

av Camilla Thulin onsdag, 19 november, 2014

Beckmans modefrågor

av Camilla Thulin söndag, 2 februari, 2014
Bläddra i arkivet