Kycklingrecept

söndag, 31 mars, 2013 av Camilla Thulin
Nu blir det ett sista matrecept ur min och kocken Bullens bok ”Meze Maritime” … i alla fall för ett tag. God spis!

 

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Svalkande Sima

av Camilla Thulin tisdag, 3 maj, 2016

Luvtröjan

av Camilla Thulin onsdag, 26 mars, 2014

Klädd på jobbet

av Camilla Thulin söndag, 27 januari, 2013

Läsarbrev

av Camilla Thulin onsdag, 29 januari, 2014

Liberty

av Camilla Thulin onsdag, 9 januari, 2013

Galna skönhetsideal

av Camilla Thulin onsdag, 18 december, 2013

Esther Williams

av Camilla Thulin torsdag, 6 juni, 2013

Läsarfråga om strumpor

av Camilla Thulin söndag, 20 augusti, 2017

Trenchcoaten

av Camilla Thulin onsdag, 3 april, 2013

Om smutstvätt och OS-medaljer

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012
Bläddra i arkivet