Kycklingrecept

söndag, 31 mars, 2013 av Camilla Thulin
Nu blir det ett sista matrecept ur min och kocken Bullens bok ”Meze Maritime” … i alla fall för ett tag. God spis!

 

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Läsarbrev om blanka strykmärken

av Camilla Thulin tisdag, 15 mars, 2016

Potatis och mynta

av Camilla Thulin söndag, 30 juni, 2013

Hermès – från stilbildare till stilikon

av Camilla Thulin lördag, 1 december, 2018

Herrfötter & händer

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Skinnpaj

av Camilla Thulin onsdag, 31 oktober, 2012

Cocktailparty

av Camilla Thulin onsdag, 12 december, 2012

Skärp och midjor

av Camilla Thulin söndag, 26 maj, 2013

Hermès flotta pool

av Camilla Thulin söndag, 3 november, 2013

Köksan och kocken

av Camilla Thulin onsdag, 18 mars, 2015

Lite om hår.

av Camilla Thulin söndag, 12 maj, 2013
Bläddra i arkivet