Kycklingrecept

söndag, 31 mars, 2013 av Camilla Thulin
Nu blir det ett sista matrecept ur min och kocken Bullens bok ”Meze Maritime” … i alla fall för ett tag. God spis!

 

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Sminklektion

av Camilla Thulin onsdag, 1 april, 2015

Om att flyga med stil

av Camilla Thulin söndag, 18 november, 2012

Karlar med stil (2)

av Camilla Thulin onsdag, 15 oktober, 2014

Om det här med ålder

av Camilla Thulin söndag, 14 oktober, 2012

Vi ses i Krakow!

av Camilla Thulin söndag, 12 januari, 2014

Peeling och botox

av Camilla Thulin söndag, 2 mars, 2014

Hitta i väskan

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Läsarfråga om vintagetvätt

av Camilla Thulin lördag, 2 april, 2016

Häng med till Paris!

av Camilla Thulin torsdag, 4 april, 2013

Hallux Vulgus?

av Camilla Thulin onsdag, 23 april, 2014
Bläddra i arkivet