Kycklingrecept

söndag, 31 mars, 2013 av Camilla Thulin
Nu blir det ett sista matrecept ur min och kocken Bullens bok ”Meze Maritime” … i alla fall för ett tag. God spis!

 

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Läsarfråga om strumpor

av Camilla Thulin söndag, 20 augusti, 2017

Storleken

av Camilla Thulin söndag, 5 maj, 2013

Kurtisanen och modet

av Camilla Thulin tisdag, 6 juni, 2017

Läsarfråga om glasögon

av Camilla Thulin onsdag, 19 november, 2014

Sommarens bästa rosé

av Camilla Thulin söndag, 7 juli, 2013

Barock bordsteater

av Camilla Thulin onsdag, 19 juni, 2013

Pumps

av Camilla Thulin söndag, 9 mars, 2014

Min stil

av Camilla Thulin onsdag, 20 februari, 2013

Pär Engsheden

av Camilla Thulin söndag, 5 januari, 2014

Känslig hy?

av Camilla Thulin onsdag, 29 juli, 2015
Bläddra i arkivet