Kycklingrecept

söndag, 31 mars, 2013 av Camilla Thulin
Nu blir det ett sista matrecept ur min och kocken Bullens bok ”Meze Maritime” … i alla fall för ett tag. God spis!

 

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Vintage fashion

av Camilla Thulin onsdag, 8 april, 2015

Strykning

av Camilla Thulin onsdag, 28 maj, 2014

Vad är stil för dig?

av Camilla Thulin onsdag, 17 december, 2014

Pär Engsheden

av Camilla Thulin söndag, 5 januari, 2014

Enkel puttanesca

av Camilla Thulin onsdag, 31 maj, 2017

Om smutstvätt och OS-medaljer

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012

Begravning

av Camilla Thulin söndag, 25 maj, 2014

Norma Kamali och dunkappan

av Camilla Thulin onsdag, 6 februari, 2013

Vintage i Paris

av Camilla Thulin lördag, 25 augusti, 2012

Antonio, Yves & Karl.

av Camilla Thulin söndag, 15 december, 2013
Bläddra i arkivet