Läsarfråga om strumpor

söndag, 20 augusti, 2017 av Oss Granntanter Emellan
Det är så roligt när ni skriver till oss om än det ena än det andra. Och häromveckan kom ett läsarbrev med en fråga och ett svar som vi gärna delar med oss av. Naturligtvis har vi frågat brevskrivaren om vi får publicera frågan här på sajten.

Heller-in-pink-tights-1960

Från: Fru S Ämne: Hudfärgade strumpbyxor – ett dilemma Meddelande: Hej, tack för en underbar och inspirerande blogg! Våren är på väg och snart känns mina tjocka mörka strumpbyxor (favoriten är Velvet de Lux från Wolford) för kompakta – och precis vid den här tiden varje år har jag samma dilemma -var hittar jag hållbara hudfärgade strumpbyxor som är snygga och samtidigt döljer fula märken som jag har på mina vinterbleka ben?! Strumpbyxor som jag kan ha på dagtid utan tok-glans eller så matta så jag ser dammig ut… Kan detta vara något för er att göra ett litet inlägg om? Kanske till och med rekommendera några märken och färger som ni personligen tycker om? Vänliga hälsningar / Fru S

Granntanterna svarar: Kära Fru S! Känn dig varmt välkommen till Oss Granntanter Emellan, och vad trevligt att du trivs hos oss. Och jag tycker förstås att du har den yppersta smak när det kommer till val av strumpor då alla mina mer eller mindre kommer från Wolford. Och är svarta. Alltid. När den värsta vintern dragit sig tillbaka brukar jag byta till Wolford Synergy som jag tycker är lite lättare, men som också ger benen ett bra stöd. Självklart väljer jag svart även där. Ljusbeiga strumpor (som bara kan kallas hudfärgade om man har bleka ben) och som vars kulörer har namn som Capri, breeze, smoothie och gud vet vad är .. EN STYGGELSE. Det är helt enkelt vansinnigt fult med beiga strumpor. Alltid. Min strumpkalender ser helt enkelt ut så här: jag bär svarta strumpor så länge det går, till slut åker de av och så går jag barbent tills det är dags för en ny strumpsäsong. Den enda strumpbyxa som jag kan tillåta mig mellan den svarta säsongen och den barbenta, det är en nätstrumpa. Och väljer man en sådan är det viktigt att maskorna är små. Under den barbenta perioden gäller det förstås att hålla efter benen, smörja och åter smörja inte minst. Och vaddå fula märken? Ärr, pigmentfläckar, åderbråck, blåmärken på vaden, det hör livet till. Bättre med lite ben make-up än beiga strumpor. Eller svarta strumpor. En av Sveriges äkta stilikoner, Susanne Ljung med radioprogrammet STIL i P1, hon använder aldrig strumpbyxor till klänning eller kjol utan går alltid barbent, utom på vintern då hon byter till långbyxor. Så mitt råd är: håll dig borta från de beiga hyllorna. Hälsningar/Karina

Kommentera

Lästips

Vem var Monsieur Dior?

av Oss Granntanter Emellan lördag, 6 januari, 2018

Pär Engsheden

av Oss Granntanter Emellan söndag, 5 januari, 2014

Druvskola

av Oss Granntanter Emellan söndag, 28 juli, 2013

Skepparkavajen

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 24 oktober, 2012

Klädd på jobbet

av Oss Granntanter Emellan söndag, 27 januari, 2013

Kom och träffas!

av Oss Granntanter Emellan lördag, 1 februari, 2014

Alexander McQueen del1/4

av Oss Granntanter Emellan söndag, 22 juni, 2014

Ut ur garderoben, del 3.

av Oss Granntanter Emellan fredag, 24 augusti, 2012

Shoppingtips

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 5 mars, 2014

Hélène Absi om kashmirsjalen

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 29 oktober, 2014
Bläddra i arkivet