Barda om hår: 1

söndag, 6 april, 2014 av Camilla Thulin
I boken ”Stil med Thulin” delar min gamle gode vän Jean-Pierre Barda med sig av sina goda råd kring detta med hår. Jean-Pierra har friserat och stylat allt från kungligheter, popstjärnor, politiker och sjuksköterskor till byggarbetare.

c10_JP met kader

 

 

I början av 1980-talet utbildade sig Jean-Pierre till makeupartist hos Gin Nowak på Face Stockholm. Några år senare började han som frisörelev hos Björn Axén och arbetade sedan på Axéns, med självaste herr Axén i spetsen, och utvecklades till en fullfjädrad kreativ damfrisör.

Efter många år som popstjärna, programledare, stylist, glasögondesigner och galapresentatör är han sedan ett antal år back in business när det gäller hår – samt showeriet inte att förglömma, med Army of Lovers. Det första Jean-Pierre säger är att kvinnor borde ta lärdom av personer som har en egen look:

”Personer som ständigt ser bra och likadana ut. Utgå alltid från nuläget. Lägg inte krutet på grå strån eller rynkor utan arbeta istället med att få huden och håret att se så välmående ut som möjligt! Det viktigaste är att försöka hitta en stil som man kan både trivas och växa i. Och inte känna sig fångad i – det ska falla sig naturligt vilken stil man väljer.”

Ja, sug på den goda-råd-karamellen några dagar.

Vi återkommer om en liten vecka med del 2.

Kommentera

Lästips

Om rynkor och påsar

av Camilla Thulin fredag, 30 juni, 2017

Klädd på jobbet

av Camilla Thulin söndag, 27 januari, 2013

Fort nyårsfin

av Camilla Thulin onsdag, 26 december, 2012

Hos frisören

av Camilla Thulin onsdag, 8 juli, 2015

Grevinnans mustasch

av Camilla Thulin torsdag, 10 januari, 2019

Lite om ingefära

av Camilla Thulin söndag, 22 december, 2013

Pär Engsheden

av Camilla Thulin söndag, 5 januari, 2014

Lammfärsbiffar

av Camilla Thulin söndag, 19 januari, 2014

Max 100 ml

av Camilla Thulin onsdag, 12 februari, 2014

Café de la Mairie

av Camilla Thulin söndag, 10 november, 2013
Bläddra i arkivet