Pär Engsheden

söndag, 5 januari, 2014 av Camilla Thulin
Den här intervjun med Pär Engsheden, designer med klänningsskrädderi som bland annat har kronprinsessan Victoria som kund, är hämtad ur min bok Stil med Thulin. Boken kan du klicka hem här på sidan.

grace_kelly_white

 

Vad är stil för dig?

Gällande stil i klädsel, ålder och framträdande bör man vara omedvetet medveten. Det är viktigt att den yttre och inre människan stämmer överens och att man är bekväm i och med sin ålder.

Hur ser en riktigt stilfull kvinna ut?

I sin klädsel som någon som låter sin personlighet ta över. Som väljer det hon själv tycker om och passar i. Som känner sin kropp och figur, sin hållning och sina gester. Som förstår och uppskattar kvalitet i material och utförande. Som inte låter kläderna styra henne och hennes personlighet utan (istället) själv dominerar kläderna. En kvinna som är medveten om sitt förflutna men som samtidigt är lockad av att pröva något nytt, och vågat.

Vad anser du om smink och hår på vuxna kvinnor?

Rent allmänt bör makeup och hårfärg minska i intensitet och gällande smink även i kvantitet, alltefter det att åren går.

Har du några råd och tips till den vuxna kvinnan som ännu inte hittat sin stil och som känner sig osäker?

Om du inte redan har en, så bör du snarast införskaffa en helfigurspegel. Många ser och skaffar sig sin uppfattning om sig själva endast via badrumsspegeln. Garanterat ses denna vy (porträttbilden) endast av dig själv såvida du inte arbetar som tv-hallåa

Försök att hitta den typ av skärningar, färger och plagg som tar fram det finaste hos dig och samtidigt döljer/förvillar det du inte så gärna vill visa. Håll dig sedan till dessa riktlinjer oavsett modetrender så skaffar du dig en personlig stil. Plocka bara in i din garderob de modeplagg som överensstämmer med dessa riktlinjer.

Glöm inte bort att emellanåt vara oförutsägbar i ditt klädval! Överraska!

Våga motstå kortvariga och smaklösa trender, det kan liknas vid att undvika godishyllan i mataffären. Du mår mycket bättre efteråt i båda fallen!

Lär känna din kropp och dess proportioner genom att åtminstone en gång låta sy upp plagg, det är inte dyrare än att köpa finkonfektion. Själva processen vid provningarna öppnar dina ögon för hur du egentligen ser ut och vad som passar dig. En kund till mig har liknat detta vid att gå till en psykolog, fast för hennes yttre.

Bild: Stilikonen Grace Kelly

Kommentera

Lästips

Sista dagarna!

av Camilla Thulin söndag, 21 juni, 2015

Torr hy?

av Camilla Thulin fredag, 1 december, 2017

Kostymskolan, del två.

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

Klänningen, del 1.

av Camilla Thulin söndag, 14 april, 2013

Acceptera din kropp

av Camilla Thulin onsdag, 3 juni, 2015

Kostymskolan, sista delen.

av Camilla Thulin söndag, 29 september, 2013

Enkel puttanesca

av Camilla Thulin onsdag, 31 maj, 2017

Hotel des Grandes Ecoles

av Camilla Thulin onsdag, 30 juli, 2014

Herrtips

av Camilla Thulin onsdag, 11 september, 2013

Lite om denim

av Camilla Thulin söndag, 15 april, 2018
Bläddra i arkivet