Max 100 ml

onsdag, 12 februari, 2014 av Camilla Thulin

Nuförtiden är det mer komplicerat att flyga. Och jag förvånas över alla kamrater som ännu inte lyckats ta in de nya (nu lite gamla) säkerhetsföreskrifterna.

images

Jag flyger ofta, periodvis alldeles för ofta. På inrikesflygningarna i säkerhetskontrollen står det fortfarande herrar i alla åldrar som packat väskan full med toalettartiklar vars förpackningar innehåller mer än den föreskrivna maxgränsen 100 ml. För säkerhets skull ursäktar de sig med att de inte visste och att det inte är någon fara med prylarna och på fullt allvar tjafsar de om att grejerna ändå skall med. Det är bara att hacka i sig, det spelar ingen roll hur mycket du än tjafsar om du inte visste, du måste lämna dina väskor och krämer bakom dig. Nedan kan du läsa Transportstyrelsens regelverk för vätskor i handbagaget.

 

  • Varje enskild behållare som innehåller vätska får max rymma 100 ml (1 dl).
  • Det är inte tillåtet att medföra en behållare som rymmer 150 ml men som enbart innehåller 75 ml vätska.  Däremot får du ta med en helt tom behållare, oavsett storlek.
  • Skaffa en återförslutningsbar genomskinlig plastpåse som rymmer 1 liter. Dessa finns att köpa i välsorterade matvarubutiker. De delas även ut på flygplatsen.
  • Behållarna (flaskor, burkar, tuber och så vidare) ska placeras i den återförslutningsbara 1-literspåsen. De ska få plats i påsen utan problem, påsen ska vara stängd.
  • Varje passagerare som har biljett/boardingkort får endast ta med en 1-liters plastpåse som innehåller vätskebehållare.
  • Undantag från regeln om vätskor i handbagaget görs för barnmat och dietmat. Du får ta med barnmat (till exempel välling och barnmatsburkar) och dietmat som du behöver under flygresan och under hela din bortavaro.

Kommentera

Lästips

Paristapas

av Camilla Thulin tisdag, 21 augusti, 2012

Lite om ingefära

av Camilla Thulin söndag, 22 december, 2013

Filodegslasagne

av Camilla Thulin söndag, 3 mars, 2013

Handkräm på!

av Camilla Thulin lördag, 10 oktober, 2015

Peeling och botox

av Camilla Thulin söndag, 2 mars, 2014

4 brutna servetter

av Camilla Thulin onsdag, 5 december, 2012

Dekolletaget

av Camilla Thulin onsdag, 27 februari, 2013

Rätt svar!

av Camilla Thulin söndag, 15 september, 2013

Dölj med concealer

av Camilla Thulin onsdag, 15 juli, 2015

Acceptera din kropp

av Camilla Thulin onsdag, 3 juni, 2015
Bläddra i arkivet