Max 100 ml

onsdag, 12 februari, 2014 av Camilla Thulin

Nuförtiden är det mer komplicerat att flyga. Och jag förvånas över alla kamrater som ännu inte lyckats ta in de nya (nu lite gamla) säkerhetsföreskrifterna.

images

Jag flyger ofta, periodvis alldeles för ofta. På inrikesflygningarna i säkerhetskontrollen står det fortfarande herrar i alla åldrar som packat väskan full med toalettartiklar vars förpackningar innehåller mer än den föreskrivna maxgränsen 100 ml. För säkerhets skull ursäktar de sig med att de inte visste och att det inte är någon fara med prylarna och på fullt allvar tjafsar de om att grejerna ändå skall med. Det är bara att hacka i sig, det spelar ingen roll hur mycket du än tjafsar om du inte visste, du måste lämna dina väskor och krämer bakom dig. Nedan kan du läsa Transportstyrelsens regelverk för vätskor i handbagaget.

 

  • Varje enskild behållare som innehåller vätska får max rymma 100 ml (1 dl).
  • Det är inte tillåtet att medföra en behållare som rymmer 150 ml men som enbart innehåller 75 ml vätska.  Däremot får du ta med en helt tom behållare, oavsett storlek.
  • Skaffa en återförslutningsbar genomskinlig plastpåse som rymmer 1 liter. Dessa finns att köpa i välsorterade matvarubutiker. De delas även ut på flygplatsen.
  • Behållarna (flaskor, burkar, tuber och så vidare) ska placeras i den återförslutningsbara 1-literspåsen. De ska få plats i påsen utan problem, påsen ska vara stängd.
  • Varje passagerare som har biljett/boardingkort får endast ta med en 1-liters plastpåse som innehåller vätskebehållare.
  • Undantag från regeln om vätskor i handbagaget görs för barnmat och dietmat. Du får ta med barnmat (till exempel välling och barnmatsburkar) och dietmat som du behöver under flygresan och under hela din bortavaro.

Kommentera

Lästips

På besök hos Goyard

av Camilla Thulin onsdag, 17 oktober, 2012

Hotell Hemma Hos

av Camilla Thulin onsdag, 7 augusti, 2013

Rensa i garderoben

av Camilla Thulin söndag, 26 januari, 2014

Karins skofråga

av Camilla Thulin måndag, 29 maj, 2017

Lika låg lön?

av Camilla Thulin söndag, 13 januari, 2013

Hallux Vulgus?

av Camilla Thulin onsdag, 23 april, 2014

Hermès flotta pool

av Camilla Thulin söndag, 3 november, 2013

Kläder på jobbet

av Camilla Thulin torsdag, 15 juni, 2017

Om skoklacken

av Camilla Thulin onsdag, 25 december, 2013

Skinnpaj

av Camilla Thulin onsdag, 31 oktober, 2012
Bläddra i arkivet