Dyra och billiga krämer

söndag, 24 mars, 2013 av Camilla Thulin
Inget bör överdoseras. Vare sig när det gäller prislapp eller mängd. Och bara för att en ansiktskrämkräm är dyr behöver den minsann inte vara bra. Det kan faktiskt vara alldeles tvärtom!

 

Idag har den lilla fina parfymerian ersatts av olika apoteksbolag. Somliga av dem har riktigt fina franska apoteksmärken, som har ett humant pris och är minst lika bra som den dyra kosmetiken, om inte bättre. Man slipper betala för dyra tunga glasburkar med guld och glitter, ogenomträngliga pappers emballage som är omhöljda med plast och en massa jobbig glamourös reklam som inte har med en själv att göra. Hårt retuscherade filmstjärnor exponeras i samband med dyra tantkrämer, enligt min menig är det crazy och jag känner mig ytterst ointresserad. Precis som om man skulle vilja se ut som en sönderlyft person utan personlighet… verkligen inte. Har själv provat krämer som kostat 1000 tals kronor, min hy har raserats och sett ut som ett månlandskap.

Många 40-50 åriga kvinnor använder alldeles för aktiva krämer, som egentligen är avpassade för 70-åringen. Problemet med alla aktiva produkter är att huden verkligen kan slå bakut, så var noggrann där. Det finns mycket hudvård att välja på, många märken utger sig för att ha mirakelkrämer. Visst finns det krämer som slätar ut för dagen, absolut, men det är inget bestående.

Hur man ser ut handlar om gener, vad man drar i sig, äter, hur mycket man rör på sig, är ute i friska luften och hur mycket man sover. Vad det gäller krämer, så kan man be att få prover hos försäljarna, så att man kan prova. Det är ju trist att köpa en vårdande kräm som i slutändan ger utslag, vilket hänt mig och det är absolut inte kul. När man befinner sig i det stadiet är det bara att utesluta alla nytt man tillfört huden.

Rengör huden ordentligt, ångbada ansiktet, låt vatten koka upp i en flat stor gryta, lägg en handduk över huvudet och sänk ansiktet över det sjudande vattnet. Porerna öppnar sig efter ett tag och ansiktet renas och fukt tillförs, 10 minuter känns bra. På med ett svalkande ansiktsvatten och lite snäll ögon och fuktkräm efter. Den behandlingen hjälper, efter några dagar har huden klarnat och ångesten är borta. En huskur jag fått av min eminenta väninna och granntant Karina, expert på det mesta.

Lägg  15 minuter om dagen på lite hudvård och välbefinnandet kommer att öka maximalt.

Kommentera

Lästips

Alexander McQueen del 4/4

av Camilla Thulin söndag, 13 juli, 2014

Barda om hår: 2

av Camilla Thulin söndag, 13 april, 2014

Haute couture, del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 6 mars, 2013

Stekta grönsaker med fetadipp

av Camilla Thulin onsdag, 12 mars, 2014

Fina händer

av Camilla Thulin söndag, 22 september, 2013

Lingerie

av Camilla Thulin onsdag, 4 februari, 2015

Dags för ett lyft?

av Camilla Thulin onsdag, 7 november, 2012

Donna Karan

av Camilla Thulin onsdag, 29 maj, 2013

Alexander McQueen del 3/4

av Camilla Thulin söndag, 6 juli, 2014

Kostymskolan, del 1

av Camilla Thulin onsdag, 14 augusti, 2013
Bläddra i arkivet