Bönsallad

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin
Varsågoda, en fräsch bönsallad till sommarens utematbord eller till en låda i picknickkorgen. Receptet är hämtat ur min bok MEZE MARITIME som du kan låna på biblioteket.
cut

  •   1 1/2 dl vita bönor, blötlagda under natten
  •   5 msk olivolja
  •   saft av 1 citron
  •   1 tsk salt
  •   1/2 tsk nymald svartpeppar
  •   1 delad och tunt skivad rödlök
  •   1 knippe grovt hackad dill
  •   2 urkärnade och tärnade tomater
  1. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten. Låt koka upp, sänk värmen och lägg på ett lock.
  2. Sjud försiktigt i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll dem i en sil och skölj under kallt vatten, låt rinna av.
  3. Rör ihop olivolja, citronsaft, salt och peppar i en stor skål.
  4. Lägg i bönorna, löken, dillen och tomaterna. Blanda försiktigt och servera.

Kommentera

Lästips

En minihistoria

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Kusin Thomas recept

av Camilla Thulin söndag, 27 april, 2014

Max 100 ml

av Camilla Thulin onsdag, 12 februari, 2014

Vivant

av Camilla Thulin onsdag, 22 januari, 2014

Hallux Vulgus?

av Camilla Thulin onsdag, 23 april, 2014

Underbara spetsar

av Camilla Thulin fredag, 27 oktober, 2017

Grått är flott

av Camilla Thulin söndag, 16 december, 2012

Den inre resan

av Camilla Thulin söndag, 11 augusti, 2013

Amalia Gonzalez Stöckel

av Camilla Thulin onsdag, 3 juli, 2013

Vem var Monsieur Dior?

av Camilla Thulin lördag, 6 januari, 2018
Bläddra i arkivet