Bönsallad

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin
Varsågoda, en fräsch bönsallad till sommarens utematbord eller till en låda i picknickkorgen. Receptet är hämtat ur min bok MEZE MARITIME som du kan låna på biblioteket.
cut

  •   1 1/2 dl vita bönor, blötlagda under natten
  •   5 msk olivolja
  •   saft av 1 citron
  •   1 tsk salt
  •   1/2 tsk nymald svartpeppar
  •   1 delad och tunt skivad rödlök
  •   1 knippe grovt hackad dill
  •   2 urkärnade och tärnade tomater
  1. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten. Låt koka upp, sänk värmen och lägg på ett lock.
  2. Sjud försiktigt i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll dem i en sil och skölj under kallt vatten, låt rinna av.
  3. Rör ihop olivolja, citronsaft, salt och peppar i en stor skål.
  4. Lägg i bönorna, löken, dillen och tomaterna. Blanda försiktigt och servera.

Kommentera

Lästips

Skinnpaj

av Camilla Thulin onsdag, 31 oktober, 2012

Korsettens fasta grepp, del 2.

av Camilla Thulin onsdag, 8 maj, 2013

Läsarbrev om blanka strykmärken

av Camilla Thulin tisdag, 15 mars, 2016

Kostymskolan, del två.

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

Designern Ida Sjöstedt bestulen

av Camilla Thulin torsdag, 6 mars, 2014

Bästa håret

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Massera mera

av Camilla Thulin onsdag, 24 april, 2013

Bästa klappen

av Camilla Thulin onsdag, 24 december, 2014

Lingerie

av Camilla Thulin onsdag, 4 februari, 2015

Manlig skönhetsvård

av Camilla Thulin onsdag, 6 november, 2013
Bläddra i arkivet