Bönsallad

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin
Varsågoda, en fräsch bönsallad till sommarens utematbord eller till en låda i picknickkorgen. Receptet är hämtat ur min bok MEZE MARITIME som du kan låna på biblioteket.
cut

  •   1 1/2 dl vita bönor, blötlagda under natten
  •   5 msk olivolja
  •   saft av 1 citron
  •   1 tsk salt
  •   1/2 tsk nymald svartpeppar
  •   1 delad och tunt skivad rödlök
  •   1 knippe grovt hackad dill
  •   2 urkärnade och tärnade tomater
  1. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten. Låt koka upp, sänk värmen och lägg på ett lock.
  2. Sjud försiktigt i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll dem i en sil och skölj under kallt vatten, låt rinna av.
  3. Rör ihop olivolja, citronsaft, salt och peppar i en stor skål.
  4. Lägg i bönorna, löken, dillen och tomaterna. Blanda försiktigt och servera.

Kommentera

Lästips

Kusin Thomas recept

av Camilla Thulin onsdag, 9 april, 2014

Parisadresser för båda

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012

Fort nyårsfin

av Camilla Thulin onsdag, 26 december, 2012

Korven vs pastejen!

av Camilla Thulin onsdag, 2 juli, 2014

En minihistoria

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

En välmejkad satmara

av Camilla Thulin onsdag, 10 april, 2013

Klä er enkelt

av Camilla Thulin måndag, 25 september, 2017

Massera mera

av Camilla Thulin onsdag, 24 april, 2013

Den lilla svarta

av Camilla Thulin onsdag, 15 augusti, 2012

Kom och träffas!

av Camilla Thulin lördag, 1 februari, 2014
Bläddra i arkivet