Bönsallad

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin
Varsågoda, en fräsch bönsallad till sommarens utematbord eller till en låda i picknickkorgen. Receptet är hämtat ur min bok MEZE MARITIME som du kan låna på biblioteket.
cut

  •   1 1/2 dl vita bönor, blötlagda under natten
  •   5 msk olivolja
  •   saft av 1 citron
  •   1 tsk salt
  •   1/2 tsk nymald svartpeppar
  •   1 delad och tunt skivad rödlök
  •   1 knippe grovt hackad dill
  •   2 urkärnade och tärnade tomater
  1. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten. Låt koka upp, sänk värmen och lägg på ett lock.
  2. Sjud försiktigt i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll dem i en sil och skölj under kallt vatten, låt rinna av.
  3. Rör ihop olivolja, citronsaft, salt och peppar i en stor skål.
  4. Lägg i bönorna, löken, dillen och tomaterna. Blanda försiktigt och servera.

Kommentera

Lästips

Vad är dans?

av Camilla Thulin söndag, 6 december, 2015

Vintage i Paris

av Camilla Thulin lördag, 25 augusti, 2012

Fina skor

av Camilla Thulin onsdag, 27 november, 2013

Torr hy?

av Camilla Thulin fredag, 1 december, 2017

Uppdaterad sminkrutin

av Camilla Thulin söndag, 15 maj, 2016

Om skoklacken

av Camilla Thulin onsdag, 25 december, 2013

Designern Ida Sjöstedt bestulen

av Camilla Thulin torsdag, 6 mars, 2014

Turkisk buffé

av Camilla Thulin söndag, 4 november, 2012

Mugler och Montana

av Camilla Thulin söndag, 26 augusti, 2018

Accessoarer för herrar

av Camilla Thulin onsdag, 13 november, 2013
Bläddra i arkivet