Bönsallad

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin
Varsågoda, en fräsch bönsallad till sommarens utematbord eller till en låda i picknickkorgen. Receptet är hämtat ur min bok MEZE MARITIME som du kan låna på biblioteket.
cut

  •   1 1/2 dl vita bönor, blötlagda under natten
  •   5 msk olivolja
  •   saft av 1 citron
  •   1 tsk salt
  •   1/2 tsk nymald svartpeppar
  •   1 delad och tunt skivad rödlök
  •   1 knippe grovt hackad dill
  •   2 urkärnade och tärnade tomater
  1. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten. Låt koka upp, sänk värmen och lägg på ett lock.
  2. Sjud försiktigt i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll dem i en sil och skölj under kallt vatten, låt rinna av.
  3. Rör ihop olivolja, citronsaft, salt och peppar i en stor skål.
  4. Lägg i bönorna, löken, dillen och tomaterna. Blanda försiktigt och servera.

Kommentera

Lästips

Forma håret

av Camilla Thulin fredag, 11 augusti, 2017

God Parisadress

av Camilla Thulin söndag, 8 juni, 2014

Madame Grès, del 2.

av Camilla Thulin måndag, 28 mars, 2016

Möte med Chantal Thomass

av Camilla Thulin måndag, 27 augusti, 2012

Vintage fashion

av Camilla Thulin onsdag, 8 april, 2015

Ryggsäcken och Prada

av Camilla Thulin lördag, 28 maj, 2016

Värmespolar

av Camilla Thulin onsdag, 5 augusti, 2015

Vi ses i Krakow!

av Camilla Thulin söndag, 12 januari, 2014

Favoriter i Paris

av Camilla Thulin onsdag, 5 november, 2014

Boktips: Sloane ranger

av Camilla Thulin söndag, 21 oktober, 2012
Bläddra i arkivet