Bönsallad

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin
Varsågoda, en fräsch bönsallad till sommarens utematbord eller till en låda i picknickkorgen. Receptet är hämtat ur min bok MEZE MARITIME som du kan låna på biblioteket.
cut

  •   1 1/2 dl vita bönor, blötlagda under natten
  •   5 msk olivolja
  •   saft av 1 citron
  •   1 tsk salt
  •   1/2 tsk nymald svartpeppar
  •   1 delad och tunt skivad rödlök
  •   1 knippe grovt hackad dill
  •   2 urkärnade och tärnade tomater
  1. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en kastrull. Fyll kastrullen med kallt vatten. Låt koka upp, sänk värmen och lägg på ett lock.
  2. Sjud försiktigt i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll dem i en sil och skölj under kallt vatten, låt rinna av.
  3. Rör ihop olivolja, citronsaft, salt och peppar i en stor skål.
  4. Lägg i bönorna, löken, dillen och tomaterna. Blanda försiktigt och servera.

Kommentera

Lästips

Hotell Hemma Hos

av Camilla Thulin onsdag, 7 augusti, 2013

Läsarfråga om svart stretchbyxa

av Camilla Thulin torsdag, 7 januari, 2016

Underklädestvätt

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Sommarens bästa rosé

av Camilla Thulin söndag, 7 juli, 2013

Vi ger bort strumpbyxor och behöver veta…

av Camilla Thulin onsdag, 7 augusti, 2013

Korsetter & andra under. Del 2.

av Camilla Thulin onsdag, 19 december, 2012

Läsarfråga om vintagetvätt

av Camilla Thulin lördag, 2 april, 2016

Hallux Vulgus?

av Camilla Thulin onsdag, 23 april, 2014

Korsettens fasta grepp, del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 1 maj, 2013

Forma håret

av Camilla Thulin fredag, 11 augusti, 2017
Bläddra i arkivet