Läsarbrev

söndag, 2 juni, 2013 av Camilla Thulin
Vi får mängder av läsarbrev, tack alla ni för dem! Det är jättekul att ta del av era frågor och tankar. Inte minst bockar och bugar vi för alla superlativer ni strör över Oss Granntanter Emellan. Vi vill dela med oss av några läsarbrev. Varsågoda! Breven är publicerade med brevskrivarens tillåtelse.

Brev från: Carin Ämne: Ert besök hos Bokhandeln Dillbergs, Kalmar

Tack för den bästa av kvällar. Jag stornjöt hela tiden och fick skratta mycket. Mitt självförtroende har stärkts och nu skiter jag i gäddhänget. Har köpt en ny klänning och klänningar kommer det att vara vid varje tillfälle från och med nu. Mina ögon är numera svarta runt om och mycket rouge har jag också. Träffade en väninna igår som också hade anammat det du Camilla sa om att ”spackla på bara”. Det känns som om jag har börjat ett nytt liv efter ert besök här i Kalmar. Ska kasta alla minimizer behåar och sluta slinga håret, ja det är sant. Hoppas ni kommer igen någon gång och att Camilla kan visa upp mer av kollektionen helt underbara klänningar. Ha nu en riktigt Glad Påsk! Många hälsningar från en ny kvinna/Carin

Granntanterna svarade:

Tack för ett helt underbart mejl! Helt fantastiskt. Så ljuvligt att vi kunde locka er snygga Kalmartanter att titta ner i färgburken och sätta på er klänningar ;D Man har faktiskt mycket roligare så. Att glamma lite är alltid bra, helt enkelt att vara en Glammtant.

Och smink och klänningar kan fortfarande inte gubbar ha, därför känns just det lite extra kul, eller hur? Vässa Kvasten fint och Glad Påsk på dig och dina fina väninnor,

Pözz / Camilla och Karina

 

Brev från: Mari Ämne: Färger

Hej! Har gått och gjort färganalys ett par gånger! blivit sommar, vinter, kontrast som/vinter, sommar igen! Håller ni hårt på det med färger? Jag känner att jag är helt förvirrad. Och vad gäller håret, jag är snart 50 år har halvlångt, vad skall jag ha för hårfärg? Har tonat/färgat det ganska mörkt! Hälsningar Mari.

Granntanterna svarade:

Hej Mari! Personligen tror jag inte alls på det där med färganalys. Fast å ena sidan är det ju så att de egna färgerna (hår,ögon,hud) passar bättre i vissa färger än andra. Du skriver inte vad du har för naturlig hårfärg, kanske det är så länge sedan du såg den att du inte riktigt vet? Jag tycker du skall låta håret återfå sin egen färg, även om det kanske drar åt grått, för då kommer hår och hy att vara i synk med varandra. Gå sedan till närmaste varuhus och prova toppar i olika färger, plötsligt kommer du känna att du klär bättre i ett par färger än några andra, gör färgerna du gillar till ”dina färger”. Om du har möjlighet att söka upp en sminkavdelning som säljer Bobbi Brown så kan de hjälpa dig med make-up färgerna. Ett alternativ är att boka tid hos vår kollega Annika Stödberg för hjälp med sminket – och färger! Du hittar henne på vår sajt. Lycka till! Hälsar/ Granntanten Karina

 

Bästa Mari! Jag passar på att svara dig lite också. Karina och jag tycker nog samma i just din fråga. Färganalyser är dessvärre oftast gjorda av diverse charlataner.Har aldrig hört om en lyckad sådan, eftersom kvinnorna som gör dessa inte har en formell konstnärlig utbildning utan gått en kurs i hur man ska göra och kan ej tänka själva. Vad det gäller ditt hår, så tycker jag att du ska ha det långt och göra precis som Karina skriver, undersök vilken färg du har. Gå till någon vettig hårsalong och be dem ta tillbaka din färg. I Stockholm kan jag rekommendera By Barda, har skickat många sköna tanter dit, som kommit ut som nya och naturliga. Jag tycker att man ska sträva efter det naturliga, inte färga så mycket eller önska att man såg ut på ett annat sätt. Bättre att gå med sig själv istället för att gå emot. Att fixa med lite smink brukar vara melodin, min grådaskiga fejja mår alltid fint av lite rouge på kinderna osv…smink kurs är alltid bra. Bor du i Stockholm finns det många möjligheter. Rensa din garderob, ta bort allt du inte använder. Det som blir kvar kan vara en början till en stil. Det är alltid snyggt att klä sig i en och samma färg, enkelt och bra. Låna min bok Stil med Thulin på bibblan, så får du en mängd tips hur du kan göra. Något som är rätt för en annan, behöver inte vara rätt för dig.

Lycka till och återkom gärna, bästa / Granntanten Camilla

 

Brev från: Aleksandra Ämne: Färger

Hej! Jag har nått den mogna 40-årsåldern och känner mig stolt och vuxen (äntligen). Samtidigt är jag väldigt kluven kring mitt alltmer gråa hår. Mitt hår är kort (sparar nu till page) och mörkt och har börjat gråna sedan ca 10 år tillbaka. Utväxten blir bara mer och mer markant med tiden och jag våndas… För en tid sedan lät jag håret växa ut rätt mycket för att se hur det skulle se ut – jag kände mig väldigt blek. Så jag gick till frissan och färgade igen. Men färgen känns inte bra heller, det är för mörkt och hårt tycker jag…. Vad ska jag göra? Har ni några tips på hur man kan göra för att sluta färga håret utan att se hemsk ut under tiden? Tusen tack och tack för en kanonbok Camilla! Har läst den om och om igen! Hälsningar / Aleksandra

 

Granntanterna svarade:

Hej Aleksandra! Tusen Tack för ditt mail!!!! Förstår ditt dilemma. Om jag vore du skulle jag slinga in håret i de grå nyanserna, finns det ngn bra frissa där du bor, eller ska jag ta reda på någon bra åt dig via L’Oreal? Låt håret växa ut till en page och kanske lite längre, lär dig göra lite frisyrer. Nästa steg är att gå till någon som kan makeup och få en lektion i lite nya färger i ansiktet. Ta en liten makeupkurs helt enkelt. Kanske titta över färgerna i garderoben. Har du en bild på dig själv, skicka den gärna, för då ser jag direkt. Bästa /Camilla

 

Brev från: Louise Ämne: Tack!

Tack för den bästa bloggen som rör ämnet stil och mode. Lika spännande varje dag att titta in och få inspiration. Ni kompletterar varandra så bra. Camilla har verkligen inspirerat mig att nu vid 50 låta håret vara långt och grått. Det är befriande att slippa ständig färgning och blekning. Nu får det räcka med en toning någon gång ibland eller silverschampo för att eliminera eventuella gula toner. Först blekte man sitt mellanblonda hår i många år med mörka rötter som ständigt växte ut och sen färgade man det mörkare allteftersom ungdomens blonda blev mörkare och mörkare och när de grå kom brottades man med en ljus utväxt. Nu får det vara slut med alla varianter på längd och stil och jag behåller mitt långa, raka och faktiskt tjocka hår och låter det bli ännu längre så att det förhoppningsvis snart kommer att räcka till en maffig uppsättning. Camillas uppsättning med en stor fläta bak eller en stor ”bulle” med helt strama sidor och hjässa är bara för snyggt och med lite tålamod kanske mitt eget räcker till. Löshår verkar lite för avancerat för min vardag tror jag fast jag förstår att många använder sig av det. En stram tofs som grund är ju super om man vill ”pigga på sig lite” för att citera Camilla. Det ger ju lite lyft åt fejset. Om jag får önska till bloggen så önskar jag olika frisyrtips för oss med långt hår och hur vi ska fixa till det i vardagen med enkla och snygga uppsättningar. Jag har lusläst ”Stil med Thulin” och den är bara för bra – en kär vän att återvända till och hämta inspiration när man riskerar att gå ut och impulsköpa sånt man egentligen inte vill ha. Vänliga hälsningar Louise

Granntanterna svarade:

Hej Louise! Så glad jag blir över ditt mail, som ljuv musik! Jag skulle verkligen önska att fler vågade ta det steget. Bästa / Camilla

 

 

 

Kommentera

Lästips

Bardots rutor

av Camilla Thulin onsdag, 29 april, 2015

Klädvårdstips

av Camilla Thulin söndag, 6 april, 2014

Fort nyårsfin

av Camilla Thulin onsdag, 26 december, 2012

Fru Bloomer och byxan

av Camilla Thulin onsdag, 3 december, 2014

Boktips: Sloane ranger

av Camilla Thulin söndag, 21 oktober, 2012

Tvättråd

av Camilla Thulin söndag, 10 mars, 2013

Jan Hietala drömmer om…

av Camilla Thulin onsdag, 31 december, 2014

Fira jul i Paris

av Camilla Thulin söndag, 1 december, 2013

Ögonsmink förr

av Camilla Thulin söndag, 15 juni, 2014

Häng med till Krakow

av Camilla Thulin söndag, 16 mars, 2014
Bläddra i arkivet