Parisadresser för båda

onsdag, 10 oktober, 2012 av Karina Ericsson WärnBATES Hatter
c/o Hilditch & Key
252 Rue Rivoli, 75001 Paris
Métro: Concorde
Hattmakaren BATES Hatter från Jermyn Street i London har flyttat in hos Hilditch & Key, en butik som vänder sig till gentlemän med smak för kashmir och annan lyx. Utöver klassiska plommonstop och höga hattar så finns mer sansade modeller som lyssnar till namn som Peach Blom och Pork Pie. Snygga är kepsarna i tweed.
 
 
Ken Claude
61, Rue de Turenne, 75003 Paris
Métro: Chemin Vert
På 1970-talet var IMPO på Gamla Brogatan i Stockholm en het adress. Där fanns allt inom US Surplus, framförallt gamla militärjackor och skjortor. Samma grejer hittar du här. Plus allt från Wrangler och Stetson hattar, trecking kängor, Schott skjortor och snickarbyxor (även i barnstorlek).
 
    

 
Cyril Antony
70 Rue St. Louise en L’Ile, 75004 Paris
Métro: Pont Marie
En liten fin glasögonbutik som satsar både på vintage och nytt. Bågarna är vackert presenterade efter färg – vilket gör besöket behagligt för ögat. Bland nya märken finns Tom Ford, Marc Jacobs och så klassikern Emmanuelle Khanh.
 
 
Avril Gau
17, rue des Quatre Vents, 75006 Paris
Métro: Mabillon
www.avrilgau.com
Väskor och skor, med lätt 1970-tals känsla. On-line butik finns.
 
 
Souleiado
78, rue de Seine, 75006 Paris
Métro: Mabillon
www.souleiado.com
Provence är det som gäller här. Det vill säga medaljong- och provencalska blomster i mättade färger (mönster som egentligen kom från Indien – men det är en annan historia). Klädavdelningen satsar på plagg med referenser till Camargue, distriktet där det fortfarande finns vilda hästar.
 
 
Les Parisiennes
25 rue Dragon, 75006 Paris
Métro: Saint-Gèrmain
Prada, YSL, Celine, Stella McCartney, Pierre Hardy, Azzedine Alaïa  – you name it. Detta är en vintageshop med klass.
 
 
Pierre Hardy
5, place du Palais-Bourbon, 75007 Paris
Métro: Assemblé Nationale/Solférino
www.pierrehardy.com
Skogurun Pierre Hardy slog igenom på bred front med sin enfärgade uppdaterade version av den klassiska pumps-modellen och var en av de första ”nya” att flytta in under Palais Royals arkader. Nu har han utökat med ytterligare en butik på lite undanskymda men fantastiskt vackra Place du Palais-Bourbon. för inredningen ansvarar Ignacio Pregi/BP Architecture. Är detta månne början till en ny het modeadress?
 
 
Les Depots Rive Gauche
56 Rue Vaneau, 75007 Paris
Tél: +33 (0)1 45 48 55 18
Métro: Vaneau
Öppet: måndag – lördag 10.45 – 19.15
Rue Vaneau är en gata det inte finns särskilt många anledningar att egentligen besöka. Den skär rakt igenom ett burget rätt dött bostadskvarter. Men, har man snurrat runt inne på varuhuset Le Bon Marché och funnit allt för dyrt kan det vara värt att ta en snabb promenad till denna adress. En ljus och luftig butik som tar hand om kvarterets överflöd och som jag trillade på av en slump (hundpromenader är bra!). Vid mitt besök fanns det gott om plagg från bland annat Sonia Rykiel, Christian Lacroix (härliga chiffongklänningar i sprakande färger), Dior & Pierre Cardin (coola 1970-tals tunikor) och skor och accessoarer från exempelvis Hermès och Carel.
 
 
parfumsurmesure.com
52 rue de l’Université, 75007 Paris        
Métro: Solférino
Tél: 01 47 34 58 25
Hos Stephanié du Bruijn kan man ägna sig åt höjden av lyx: bli med en alldeles egen doft. Den lilla lokalen är minst sagt inbjudande och får tankarna att gå till svunna tider. Lyxen har förstås en prislapp, från 75 euro och uppåt. De billigaste prislapparna sitter på redan framtagna dofter som existerar i en numrerad begränsad upplaga. Vill man ha en skräddarsydd privat doft, kostar kalaset betydligt mer än 75 euro.
 
 
Dépôt-Vente
117 Boulevard Malesherbes, 75008 Paris
Tél: 01 45 61 19 47
Métro: St-Augustin
Väldigt burgna kvarter, vilket innebär gott om kvinnor som dels har stor omsättning i garderoben, men som också då och då avyttrar godbitar för att få in lite extra kontanter. Här är allt av högsta kvalitet och av klassiskt snitt. När jag sist passerade, på väg från en Lanvin visning, kändes butiken som en filial till Chanel. Accessoarer från Hermès, kläder från Dior och smycken från Dinh Van prydde skyltfönstret.

Kommentera

Lästips

Trenchcoaten

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 3 april, 2013

Torr hy?

av Karina Ericsson Wärn fredag, 1 december, 2017

Turkisk buffé

av Karina Ericsson Wärn söndag, 4 november, 2012

Läsartävling: gissa modehus.

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 27 juni, 2013

Måttbandet

av Karina Ericsson Wärn söndag, 21 juli, 2013

Sminklektion

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 1 april, 2015

Flyga med hund

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 20 januari, 2016

YSL & Marrakech

av Karina Ericsson Wärn söndag, 15 april, 2018

Smycken

av Karina Ericsson Wärn söndag, 18 maj, 2014

Alexander McQueen del1/4

av Karina Ericsson Wärn söndag, 22 juni, 2014
Bläddra i arkivet