En varuhusdoldis

måndag, 20 augusti, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Franck et Fils

80, rue de Passy, 75016 Paris

Métro: La Muette

Det här är varuhusens Greta Garbo. En doldis. Att kliva in här, är som att hamna i en helt annan tid. Förväntar mig nästan att stöta ihop med en ung Audrey Hepburn i den svängda breda eleganta trappan. Varuhuset är litet, men rymmer idel lyxvarumärken, vilket inte är så konstigt då Franck et Fils, vars grund lades redan 1897, idag ägs av LVMH.

På väskavdelningen finns intressanta varumärken som Avril Gau, Motus & Bouche Consul, Tila March med sin 1970-tals design, Mika Saroela och Mysuelly (varför är utbudet på Stockholmsvaruhuset NK så urbota tråkigt och förutsägbart?). På avdelningen för kläder finns bland annat Lou de Beaurecard med sina vackert flätade toppar, och så Anne Valerie Hashs kommersiella satsning AVASHBY. Här finns också Suzie Wong, Dice Kayek, Peter Pilotto, Carven, Givenchy och Lanvin (samt massor av fler). På skoavdelningen är det nästan värt att bli med ett par, bara för den vackra kanariegula Franck et Fils kartongens skull. Välj mellan klackar av exempelvis Rupert Sanderson, Pedro Garcia och Benoit Méléard.

Högst upp finns ett café, med väggmålning och teckningar av Lovisa Burfitt. Franck et Fils är helt klart värt en utflykt! För så mycket annat finns det inte just här i burgna 16e. Mest husjungfrur och en och annan gråhårig dam ute på vift mitt på dagen.

Mer om Franck et Fils

 

Kommentera

Lästips

Kvinnor, lär er nätverka bättre!

av Karina Ericsson Wärn tisdag, 1 januari, 2013

10 Stiltips för båda

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 14 november, 2012

Karins skofråga

av Karina Ericsson Wärn måndag, 29 maj, 2017

Norma Kamali och dunkappan

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 6 februari, 2013

Parisadresser för båda

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 10 oktober, 2012

En välmejkad satmara

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 10 april, 2013

Strykning

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 28 maj, 2014

Donna Karan

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 29 maj, 2013

Azzedine Alaïa

av Karina Ericsson Wärn måndag, 20 november, 2017

Hallux Vulgus?

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 23 april, 2014
Bläddra i arkivet