Den dyra väskan

söndag, 4 augusti, 2013 av Camilla Thulin
Väskdebatten har tidvis varit hätsk. Oftast förstår jag den inte alls. Är det så förskräckligt om en tant har en vacker handgjord väska som kanske kostar 25.000? Väskan är då ofta gjord av skinntekniker på en högteknologisk fabrik eller i ateljé. Personen i fråga har lång gedigen utbildning. Hantverkaren får dessutom en anständig lön! Jag har besökt en sådan fabrik i Turkiet, som tillverkar till de mest prestigefyllda märkena., så jag vet. Kvaliteten är tipp topp. Får den dyra väskan fin vård, så varar den ett helt liv. Du kan till och med få en slant om du säljer den vidare. Ingen gnäller ju på män som åker omkring i en massa dyra bilar och båtar för hundratusentals kronor. Gubbarna får inte skäll, mest beundran. Skumt när det finns funktionella bilar för 150.000. Det är samma resonemang. Så fort en kvinna lägger ner extra pengar på väskor och annat, så är det amoraliskt, det kunde ju gått till hemmet. Bild: Hermès klassiska modell Birkin görs för hand i ateljén i Pantin strax utanför Paris.

Kommentera

Lästips

Designern Ida Sjöstedt bestulen

av Camilla Thulin torsdag, 6 mars, 2014

Lite om hår.

av Camilla Thulin söndag, 12 maj, 2013

Läsarbrev

av Camilla Thulin onsdag, 29 januari, 2014

Jan Hietala drömmer om…

av Camilla Thulin onsdag, 31 december, 2014

Traditionell kvinna

av Camilla Thulin söndag, 20 januari, 2013

Kusin Thomas Recept

av Camilla Thulin söndag, 11 maj, 2014

Strykning

av Camilla Thulin onsdag, 28 maj, 2014

Grevinnans mustasch

av Camilla Thulin torsdag, 10 januari, 2019

Diors parfymör

av Camilla Thulin onsdag, 24 juli, 2013

Korsettens fasta grepp, del 2.

av Camilla Thulin onsdag, 8 maj, 2013
Bläddra i arkivet