Söndagsbrunch

torsdag, 23 augusti, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Söndagsbrunchen. En lite bortglömd men otroligt bra bjudningsform som jag tycker vi ska göra gemensam sak i att återinföra.

Ingen förväntar sig att någon ska komma uppklädd en söndag förmiddag. Finns det småbarn är de ofta pigga mitt på dagen. Menyn passar både små och stora. Ingen höjer på ögonbrynet om du gäspar (kvällen innan kan ju ha blivit sen). Ingen stannar hela natten. En brunch varar nämligen bara ett par timmar. Och – inget köksbord är för trångt för en brunchbjudning. Vid brunchen dukar man helt enkelt upp en liten buffé (låt det varma stå på spisen), och sen får gästerna sitta eller stå hur och var de vill. Mer avslappnat än så här kan det knappast bli.

Förslag till en klassisk brunchmeny: stekt prinskorv, bacon, äggröra, stekta tomathalvor, stekta champinjoner, plättar eller amerikanska pannkakor, rökt lax, rökt kallskuren skinka, ost, bröd, kaffe, the, jouice, öl och ingredienser till Bloody Mary (det senaste överkurs).

 

Kommentera

Lästips

Läsarfråga om stickat

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 7 januari, 2015

Vem var Monsieur Dior?

av Karina Ericsson Wärn lördag, 6 januari, 2018

La Grande Epicerie

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 30 april, 2014

Jan Hietala om män i lycra

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 1 januari, 2014

Elie Saab

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 30 januari, 2013

Manlig skönhetsvård

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 6 november, 2013

Om smutstvätt och OS-medaljer

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 10 oktober, 2012

Läsarbrev

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 29 januari, 2014

Potatis och mynta

av Karina Ericsson Wärn söndag, 30 juni, 2013

Liberty

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 9 januari, 2013
Bläddra i arkivet