Hos frisören

onsdag, 8 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

16700-pem-1930-hairstyle-urchin-cut-hprints-com

Okej, det känns pinsamt att komma till frisören med väskan fylld med bilder på Angelina Jolie. För det är ungefär som att det då är underförstått att man ser en viss likhet mellan sig själv och den där dundersnygga frispråkiga stjärnan. Det enda som gör att andra inte upptäckt likheten, det är att den egna frisyren är fel. Därför så avstår många från att ta med sig idolbilder till frisören. Men det handlar ju inte om att man vill bli transformerad till personen under håret, det är ju frisyren man vill åt (vi säger att vi nöjer oss med den i alla fall).

Ingen frisör tycker det är konstigt om man kommer med en massa bilder, Tvärtom. Frisöryrket är ett visuellt jobb. Att ge frisören hjälp på traven genom att med hjälp av bilder visa vad det är man skulle vilja uppnå för resultat, det mottages alltid med tacksamhet. Prova får du se! Ingen kommer tycka du är fånig. En bild säger mer än tusen ord.

Bästa frisören:

Du ska absolut känna förtroende för din frisör. Ni behöver inte bli bästisar, men ni ska kunna prata öppet om önskemål och möjligheter när det gäller ditt hår.

Välj en frisör som har koll på trender och håller sig uppdaterad.

Ställ dig utanför en salong som du är nyfiken på och se hur folk som kommer ut ser ut i håret. Ser det bra ut? Boka en tid.

Frisören tillhandahåller en tjänst som du betalar för. Är du inte nöjd med jobbet, så påpeka det.

Att byta frisör är inte detsamma som att vara otrogen. Tycker du att din frisyr har gått i stå så kan ett frisörbyte vara en väg till förnyelse.

Om du inte per automatik får en skalpmassage så be om det i samband med hårtvätten. Massagen stimulerar blodcirkulationen och bidrar till ett friskare hår.

I ditt huvud kanske ”en liten bit” innebär två centimeter, medan frisören tänker en decimeter. Prata alltså inte om ”en bit” Peka och måtta istället, eller prata om axellångt, i höjd med käken, strax under öronsnibben och så vidare.

Kommentera

Lästips

Dofttips

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 23 juli, 2014

Häng med till Krakow

av Karina Ericsson Wärn söndag, 16 mars, 2014

Fru Bloomer och byxan

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 3 december, 2014

Cooking Classes Bodrum

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 25 februari, 2015

Hotell Hemma Hos

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 7 augusti, 2013

Min stil

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 20 februari, 2013

Liberty

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 9 januari, 2013

Häng med till Turkiet

av Karina Ericsson Wärn tisdag, 17 februari, 2015

Klädvårdstips

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 april, 2014

Loafers

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 25 mars, 2015
Bläddra i arkivet