Amalia Gonzalez Stöckel

onsdag, 3 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn
Sommargäster är trevligt, därför har vi på Oss Granntanter Emellan bjudit in två stycken. Charlotte Birnbaum hittar ni här på sajten redan, och den 17 juli dyker hon upp igen med en text om futurismen och kokkonsten. Idag hälsar vi Amalia Gonzalez Stöckel varmt välkommen!

 

 

Amalia Gonzalez Stöckel är ett riktigt energiknippe med enorm social talang och kunnig inom ett fält som vi granntanter pryar inom alltsom oftast. Amalia Gonzalez Stöckel är nämligen sommelier, en litteraturälskande sådan som trivs allra bäst med en god bok och passande dryck till. Amalia fullständigt osnobbig när det gäller drycker och anser att man får dricka vad man vill efter tycke och smak, oavsett rådande trender. Precis som med skönhet och klädstil anser Amalia att det gäller att hitta sina egna preferenser, det finns inga rätt eller fel.

 

Vilket är ditt första – och bästa – vinminne?

Samma år som jag fick börja handla på Systembolaget gjorde de chilenska vinerna sitt intåg där vilket var superstort för mig! Det blev en bit av hemlandet som blev tillgängligt här, även om det till en början var i form av de mest lättillgängliga, billiga vinerna.

Roligaste vinminnet är från en semester på Rivieran med fem väninnor. Under första dagens matshopping hittade vi en femlitersdunk rosévin på Carrefour för 1,2 €. Övertygade om att allt vin i Frankrike måste vara bra och att dunken skulle räcka länge (då vi skulle göra rosé dagens) slog vi till. Dagen efter var dunken tom och alla hade lätt huvudvärk, för att uttrycka det milt. Sensmoralen var att om man vill ha bra vin, även i Frankrike, ska man helst undvika att köpa det i femlitersdunkar.

Varför började du skriva om vin?

Efter att ha skrivit om skönhet under några intensiva år ville jag skriva om något annat som jag hade en passionerad relation till och fick i den vevan ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till som chefredaktör för en vinsajt.

Hur var det att studera till sommelier på Restaurangakademien?

Fantastiskt skoj, särskilt då jag hade otroligt roliga klasskompisar, men också mycket krävande.

Vad väljer du i dryckesväg till middag: en vardagskväll, när du firar något samt när om du ska överraska din partner?

En vardagskväll nu på sommaren dricker jag gärna ett glas iskall rosé till maten. När det vankas firande blir det champagne, gärna Pol Roger eller Laurent Perrier Ultra Brut – jag ääääälskar torr champagne, det ska vara så torrt att det nästan knastrar!

Maken överraskas med allt från riktigt goda alkoholfria öl till nya goda viner som jag har förmånen att få prova.

Vilka är dina favoritdrycker just nu? 

Rosévin! Samt 50/50 rosévin med mineralvatten, och torr äppelcider med massa is.

 

Den 7 juli är Amalia Gonzalez Stöckel tillbaka här i egen hög person, då lägger hon ut texten om rosé.

 

Kommentera

Lästips

Parisparker

av Karina Ericsson Wärn lördag, 5 mars, 2016

Antonio, Yves & Karl.

av Karina Ericsson Wärn söndag, 15 december, 2013

Alexander McQueen del 3/4

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 juli, 2014

Traditionell kvinna

av Karina Ericsson Wärn söndag, 20 januari, 2013

Kyla och långt hår

av Karina Ericsson Wärn söndag, 12 januari, 2014

Korsetter & andra under. Del 2.

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 19 december, 2012

Parisadresser för båda

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 10 oktober, 2012

Alexander McQueen del1/4

av Karina Ericsson Wärn söndag, 22 juni, 2014

Vaginal massage

av Karina Ericsson Wärn söndag, 23 februari, 2014

Skapa en doftgarderob

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 23 augusti, 2012
Bläddra i arkivet