Hotel Eldorado

tisdag, 13 maj, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Paris är fullproppat med hotell med olika karaktärer, och prisbilder. De riktigt billiga är oftast…inte alls bra. Men det här är en liten pärla!

Eldorado

eldorado1

Utan tvekan en annorlunda hotelladress i storstaden Paris. Inget rum är det andra likt. Alla är möblerade med en blandning av loppisfynd och souvenirer från andra länder. På klädstången är alla galgar udda, de flesta från kemtvätten. Rumsgolvet är ett skurat trägolv försett med trasmatta, på väggarna hänger gamla färgmättade filmaffischer och kartor. I badrummet är handdukarna i skönt urtvättad lagom sträv frotté, och förstås inte i samma färg. Golvet i de korta korridorerna är ett lapptäcke av gammal sliten rutig linoleum, sexkantiga klassiska tometter (franskt stengolv) och fiskbensparkett. Eldorado präglas helt enkelt av en man-tager-vad-man-haver estetik, och är hur charmigt som helst. Några av rummen ligger i ett eget litet hus tvärs över gården, som är en djungelliknande trädgård. En bistro finns i huset, och den är omåttligt populär, vilket också gäller trädgården sommartid, då man kan äta och dricka under skenet av kulörta lampor. Eldorado ligger i en stadsdel som alla guideböcker glömt, men som är på väg att upptäckas av Parisarna själva. Runt hörnet ligger storslagna brasseri Wepler, och till Montmartres kullar är det bara en promenad på tjugo minuter.

18 Rue des Dames, 75017 Paris. Tél: +33 (0)1 45 22 35 21
www.eldoradohotel.fr
Prisbild: Från 65 Euro

Kommentera

Lästips

Torr hy?

av Karina Ericsson Wärn fredag, 1 december, 2017

PARIS fullbokat

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 29 maj, 2014

Den inre resan

av Karina Ericsson Wärn söndag, 11 augusti, 2013

Parisadresser för båda

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 10 oktober, 2012

Kostymskolan, del två.

av Karina Ericsson Wärn söndag, 1 september, 2013

Stil med Johan Rabaeus (1)

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 1 oktober, 2014

Korsetter & andra under. Del 2.

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 19 december, 2012

Om det här med vikt

av Karina Ericsson Wärn söndag, 7 oktober, 2012

Ralph Lauren

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 22 oktober, 2014

Ännu mer om smink

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 januari, 2013
Bläddra i arkivet