Om skoklacken

onsdag, 25 december, 2013 av Camilla Thulin
Själv gillar jag platta skor och skyhöga klackar, det där mittemellan känns mest fult och tråkigt. En halvhög klack vill ju egentligen vara nio cm och uppåt, så min lösning blir då helt platta skor istället. Efter många års funderingar har jag kommit fram till att jag inte gillar substitut.

roger_vivier_paris_large

 

Det viktigaste är nog att fastställa status på just din fot. Vissa har helt friska fötter och andra har alla möjliga intressanta skavanker. Tillhör du den problemfria gruppen kan du välja i princip vilka skor som helst. Du kan botanisera bland både dyra och billiga märken, skyhöga klackar och platta ballerinor.

Har du en liten ledsen fot, så är nummer ett att inte plåga den. Det kommer du att ångra på ålderns höst då du verkligen behöver dina fötter. Det som är tråkigt är att du nog måste kosta på dig en något dyrare sko för att få en bra läst. Problemfoten kanske inte mår bra av högklackat. Leta då för guds skull inte efter en halvhög, bred klack. Välj hellre en skön platt sko eller en med ungefär tre centimeter klack om du behöver det för hålfoten.

Tips: Sälj dina gamla skor på loppis för en tjuga till unga modeflickor, för de gör något nytt av dem.

Bild: Skor från Roger Vivier, 2009.

Kommentera

Lästips

Basgarderob

av Camilla Thulin söndag, 3 februari, 2013

Om smutstvätt och OS-medaljer

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012

Snyggt under i Paris

av Camilla Thulin onsdag, 16 april, 2014

Hotel des Grandes Ecoles

av Camilla Thulin onsdag, 30 juli, 2014

Agent Provocateur

av Camilla Thulin onsdag, 26 augusti, 2015

Kostymskolan, sista delen.

av Camilla Thulin söndag, 29 september, 2013

Årets Granntant 2014: MARIA LANTZ

av Camilla Thulin fredag, 10 oktober, 2014

Tumla runt

av Camilla Thulin söndag, 11 mars, 2018

Skärp och midjor

av Camilla Thulin söndag, 26 maj, 2013
Bläddra i arkivet