Om skoklacken

onsdag, 25 december, 2013 av Camilla Thulin
Själv gillar jag platta skor och skyhöga klackar, det där mittemellan känns mest fult och tråkigt. En halvhög klack vill ju egentligen vara nio cm och uppåt, så min lösning blir då helt platta skor istället. Efter många års funderingar har jag kommit fram till att jag inte gillar substitut.

roger_vivier_paris_large

 

Det viktigaste är nog att fastställa status på just din fot. Vissa har helt friska fötter och andra har alla möjliga intressanta skavanker. Tillhör du den problemfria gruppen kan du välja i princip vilka skor som helst. Du kan botanisera bland både dyra och billiga märken, skyhöga klackar och platta ballerinor.

Har du en liten ledsen fot, så är nummer ett att inte plåga den. Det kommer du att ångra på ålderns höst då du verkligen behöver dina fötter. Det som är tråkigt är att du nog måste kosta på dig en något dyrare sko för att få en bra läst. Problemfoten kanske inte mår bra av högklackat. Leta då för guds skull inte efter en halvhög, bred klack. Välj hellre en skön platt sko eller en med ungefär tre centimeter klack om du behöver det för hålfoten.

Tips: Sälj dina gamla skor på loppis för en tjuga till unga modeflickor, för de gör något nytt av dem.

Bild: Skor från Roger Vivier, 2009.

Kommentera

Lästips

YSL & Marrakech

av Camilla Thulin söndag, 15 april, 2018

Ditt bästa badplagg

av Camilla Thulin fredag, 19 juni, 2015

Tumla runt

av Camilla Thulin söndag, 11 mars, 2018

Forma håret

av Camilla Thulin fredag, 11 augusti, 2017

Lite om vintage

av Camilla Thulin onsdag, 16 juli, 2014

Tjuvar i modevärlden

av Camilla Thulin torsdag, 1 augusti, 2013

Massera mera

av Camilla Thulin onsdag, 24 april, 2013

En välmejkad satmara

av Camilla Thulin onsdag, 10 april, 2013

Sol och hud

av Camilla Thulin söndag, 17 mars, 2013

Trenchcoaten

av Camilla Thulin onsdag, 3 april, 2013
Bläddra i arkivet