Vaginal massage

söndag, 23 februari, 2014 av Karina Ericsson Wärn
Mmmm, massage. Bara tanken på en stunds livgivande värmande massage kan nästan få spända muskler att spänna av. Inte för inte har en stunds avslappnande sköna massage på någons skönhetssalong blivit en populär present att ge bort till den som kanske prylmässigt redan har allt.

Helena-Rubenstein-hero

En minst sagt livgivande massage kunder kvinnor underkasta sig på 1880-talet. Och underkasta sig är kanske precis det rätta ordet, för då var det manliga doktorer som med sina råd och rön bestämde hur den kvinnliga kroppen fungerade, och vad den behövde. Bland annat drogs det paralleller mellan torr ansiktshy och en torr vagina. Enligt en samstämmig kår bestående av läkare och gynekologer hette lösningen vaginal massage och redan 1880 hade den första vibratorn uppfunnits. Ville man inte ägna sig åt gör-det-själv massage kunde man gå till sin doktor eller checka in på ett fashionabelt spa för lite massage av de nedre regionerna. I tidningsklipp från 1912 kan man läsa om hur kvinnor som lämnade Helena Rubinsteins skönhetssalong efter att ha fått så kallad specialmassage minsann såg både rosigare, lyckligare och liksom mer tillfreds ut med livet än vad de gjort vid ankomsten.

För övrigt föddes Helena Rubinstein i Krakow. Det huset tänker jag leta upp när vi åker dit i maj med er läsare. Häng med!

Bild: Helena Rubinstein 1958.

Kommentera

Lästips

Skräpkläder & HM

av Karina Ericsson Wärn måndag, 25 mars, 2013

Stiltips till karlarna

av Karina Ericsson Wärn tisdag, 2 oktober, 2012

På resa med Palmgrens

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 14 januari, 2015

Den dyra väskan

av Karina Ericsson Wärn söndag, 4 augusti, 2013

Smycken

av Karina Ericsson Wärn söndag, 18 maj, 2014

Bloomsbury

av Karina Ericsson Wärn söndag, 20 oktober, 2013

Rensa i garderoben

av Karina Ericsson Wärn söndag, 26 januari, 2014

Korsettens fasta grepp, del 2.

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 8 maj, 2013

Paris och jakt

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 18 februari, 2015

PARIS fullbokat

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 29 maj, 2014
Bläddra i arkivet