Skräpkläder & HM

måndag, 25 mars, 2013 av Karina Ericsson Wärn
P1 ville gärna ha med mig eller/och Camilla Thulin i ett program i eftermiddag som delvis skulle handla om att undvika felköp till garderoben. Tyvärr har granntanterna idag en hunddag. Olika hundar skall hämtas här och där, vilket inte går att förena med prat i radio.

 

För övrigt har jag inga tips att ge. Eller jo förstås, allt det gamla vanliga: kvalitet, passform och så vidare och så vidare. MEN, ytterst tycker jag inte man kan lasta konsumenten för felköp som handlar om inköp av plagg som inte varar. Vi förförs hela tiden av påkostade reklamkampanjer och tror att lyckan bor i en ny stretchtopp för 99:- (fel!). Jag anser att producenten måste ta ett större ansvar. HM har nu börjat med recycling enligt pet-flask konceptet (ni vet, plastflaskor mals ner och blir till fleecetröjor). En skenmanöver tycker jag. HM är en av världens största producenter av kläder, om HM skaffade egna fabriker skulle de ta ett steg i rätt riktning. Att samla upp sitt eget skräp är att släppa en fis i rymden. Med egna fabriker riskerar man inte att använda sig av leverantörer vilka i sin tur anlitar andra underleverantörer som ingen har koll på, och vars arbetare är inlåsta och ibland brinner inne. Visst: plaggen skulle bli dyrare. Men det kanske också behövs! Om HM satsade på egna fabriker skulle arbetsförhållandena för många rent globalt bli mycket bättre. Dyrare kläder skulle också bromsa shoppingtakten hos många, vilket är bra för klimatet. Och kom ihåg: lyckan bor inte i ett nytt vårplagg, oavsett prislapp.

 

 

 

 

Kommentera

Lästips

YSL & Marrakech

av Karina Ericsson Wärn söndag, 15 april, 2018

Goda Bistroadresser i Paris

av Karina Ericsson Wärn söndag, 27 oktober, 2013

Skräpkläder & HM

av Karina Ericsson Wärn måndag, 25 mars, 2013

Celluliter

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 23 januari, 2013

Hôtel Relais Saint-Germain

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 27 augusti, 2014

Jan Hietala drömmer om…

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 31 december, 2014

Stiltips till karlarna

av Karina Ericsson Wärn tisdag, 2 oktober, 2012

Barda om hår: 1

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 april, 2014

Fina händer

av Karina Ericsson Wärn söndag, 22 september, 2013

Traditionell kvinna

av Karina Ericsson Wärn söndag, 20 januari, 2013
Bläddra i arkivet