Galna skönhetsideal

onsdag, 18 december, 2013 av Camilla Thulin
Att man idag kan se supersmarta skandinaviska kvinnor som mer eller mindre liknar monsterkvinnan Donatella Versace är en gåta för mig.

donatella-versace-at-whitney-museum-gala

 

Dessa plastikkirurgiska ungdomlighetsförstärkande ingrepp gör ju att kvinnorna inte ser kloka ut. Jag fattar inte hur vuxna intelligenta människor, i synnerhet kvinnor, går på alla dessa dumheter. En god vän till mig berättade att han varit på en mycket trevlig middag med vuxna framgångsrika par. Vid middagsbordet satt en kvinna man inte kunde ta ögonen ifrån. Hennes en gång söta ansikte var helt sönderskuret i jakten på hennes forna ungdom. Där fanns inte en rynka i hela den sönderslipade blanka hyn, överläppen var överfyllig och ögonen hade ett ständigt förvånat uttryck. Hennes make, en helt normal herre i sina bästa år, lite halvtjock och allmänt välmående, såg nog inte vad som höll på att hända med hustrun. Istället för att se ut som en snygg normal dam i femtioårsåldern såg hon ut som en gammal skräcködla med alla komplex i världen. Hennes syfte var nog att se ut som den totala motsatsen till detta.

Jag tror att man måste vara noga med att våga stå för sin ålder och göra det bästa av situationen istället för att sträva efter något som är helt omöjligt – att bli yngre och behålla ungdomen intakt.

 

Kommentera

Lästips

Alexander McQueen del 4/4

av Camilla Thulin söndag, 13 juli, 2014

Möte med Chantal Thomass

av Camilla Thulin måndag, 27 augusti, 2012

Grattis till oss!

av Camilla Thulin onsdag, 16 oktober, 2013

Årets Granntant heter ….

av Camilla Thulin måndag, 21 oktober, 2013

Charlotte Birnbaum

av Camilla Thulin söndag, 16 juni, 2013

Begravning

av Camilla Thulin söndag, 25 maj, 2014

Dold pärla i Stockholm

av Camilla Thulin lördag, 13 juni, 2015

Camillas lingonparfait

av Camilla Thulin måndag, 27 augusti, 2012

Lite om celluliter

av Camilla Thulin söndag, 20 september, 2015

Café de la Mairie

av Camilla Thulin söndag, 10 november, 2013
Bläddra i arkivet