Galna skönhetsideal

onsdag, 18 december, 2013 av Camilla Thulin
Att man idag kan se supersmarta skandinaviska kvinnor som mer eller mindre liknar monsterkvinnan Donatella Versace är en gåta för mig.

donatella-versace-at-whitney-museum-gala

 

Dessa plastikkirurgiska ungdomlighetsförstärkande ingrepp gör ju att kvinnorna inte ser kloka ut. Jag fattar inte hur vuxna intelligenta människor, i synnerhet kvinnor, går på alla dessa dumheter. En god vän till mig berättade att han varit på en mycket trevlig middag med vuxna framgångsrika par. Vid middagsbordet satt en kvinna man inte kunde ta ögonen ifrån. Hennes en gång söta ansikte var helt sönderskuret i jakten på hennes forna ungdom. Där fanns inte en rynka i hela den sönderslipade blanka hyn, överläppen var överfyllig och ögonen hade ett ständigt förvånat uttryck. Hennes make, en helt normal herre i sina bästa år, lite halvtjock och allmänt välmående, såg nog inte vad som höll på att hända med hustrun. Istället för att se ut som en snygg normal dam i femtioårsåldern såg hon ut som en gammal skräcködla med alla komplex i världen. Hennes syfte var nog att se ut som den totala motsatsen till detta.

Jag tror att man måste vara noga med att våga stå för sin ålder och göra det bästa av situationen istället för att sträva efter något som är helt omöjligt – att bli yngre och behålla ungdomen intakt.

 

Kommentera

Lästips

Sälj kläderna

av Camilla Thulin söndag, 18 februari, 2018

Filodegslasagne

av Camilla Thulin söndag, 3 mars, 2013

Pär Engsheden

av Camilla Thulin söndag, 5 januari, 2014

Breda höfter eller?

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Hallux Vulgus?

av Camilla Thulin onsdag, 23 april, 2014

La Grande Epicerie

av Camilla Thulin onsdag, 30 april, 2014

Med slimmad budget i Paris

av Camilla Thulin lördag, 25 augusti, 2012

Vem var Monsieur Dior?

av Camilla Thulin lördag, 6 januari, 2018

Azzedine Alaïa

av Camilla Thulin måndag, 20 november, 2017

Korsetter och andra under. Del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 28 november, 2012
Bläddra i arkivet