Mjuk och len kropp

söndag, 24 november, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Att huden är kroppens största organ är lätt att glömma bort. Ofta tänker vi på organ som någonting som sitter på insidan. Att vår hud påverkas av vad vi både stoppar i oss, och exponerar den för, är förstås självklart. Men ändå så låter vi den strama, kännas för torr, bli brännskadad och till och med spricka upp. Att pyssla om huden med schyssta produkter och sköna behandlingar, leder snabbt till en skönare hud att trivas bra i.

602px-Le_Bain_Turc,_by_Jean_Auguste_Dominique_Ingres,_from_C2RMF_retouched

 

Mjukare och lenare Smörj, smörj, smörj. Huden behöver fukt, och åter fukt. Välj kräm, olja eller gel efter behov, men också med näsan. Gillar du inte doften så kommer krämen förbli oanvänd. Viktigt är också hur produkten känns på kroppen. En klibbig film som aldrig verkar vilja sjunka in är inte behagligt. En hudlotion med doft av älsklingsparfymen är skönt att svepa in sig i, och ett bra alternativ till droppar på flaska som kanske ibland kan bli lite för skarpt. Weledas body lotion med doft av vildros doftar ljuvligt blommigt och lite gammaldags. Vill man ha något doftfritt, finns bra oparfymerade hudlotions på apoteket. Är du en riktig torris så smörjer du in dig med en lite fetare hudkräm i generösa mängder innan du skall krypa till sängs. På med en skön pyjamas, och vakna sedan len som en persika.

Armbågar Torra armbågar blir mjukare med en citronhalva som du masserar armbågen med.

Tvätta rätt Tvätta gärna kroppen med en olja i duschen, då behöver du inte använda dig av återfuktande kräm efteråt. Weleda har flera väldoftande oljor att välja på med lite olika uppdrag. Stänk några droppar på en svamp eller tvättlapp. Weleda som har sin grund i den antroposofiska rörelsen och grundades 1921 av dr Rudolf Steiner i Schweiz. Weledas produkter innehåller varken syntetiska ingredienser eller konserveringsmedel. Ett annat klassikt hudvårdsmärke baserat på örtmedicin med helhetstänk och som har produkter för hela kroppen och olika behov är Dr.Hauschka som också grundades på 1920-talet.

Stimulera och strama upp Saknar huden spänst? Unna dig en kräm eller olja som hjälper till att stärka hudvävnaden. Det franska hudvårdsmärket Clarins, som grundades 1954, specialiserade sig från början på kvinnokroppens samtliga delar och har flera väldoftande produkter som förbättrar hudens elasticitet och fasthet.

Lugna ner  Det finns också krämer och oljor som hjälper kroppen, och därmed sinnet att koppla av. Den danska skönhetsgurun Ole Henriksen har massor av godsaker att erbjuda i färgglada förpackningar. Att ge sig ett bad med en kapsyl ”Relax bath & Shower Concentrate” från Clarins hjälper till att avlägsna stress, men är också perfekt för att lugna ner huden efter träning. Följer man sedan efter med ”Relax Body Treatment Oil” som ger avslappning åt vävnaden, så har man fått en avslappningskur som heter duga.

Borsta bort! En torrborstning innan duschen sopar inte bara bort gamla döda hudceller, utan sätter också fart på den så livsviktiga blodcirkulationen. Köp en liten fin borste att ha med i väskan till badet eller gymmet.

Gnugga fram En kroppspeeling då och då skall man absolut unna sig. Köper man en färdig, på tub, så blir den lätt att ta med till både gym och simhall. En peeling avlägsnar både döda hudceller och orenheter, men förfinar också hudens textur – och ger en sammetslen hud. Välj alltid kroppsprodukter även med näsan. Det ska lukta gott!

 

Hemmagjord kroppspeeling:

100 g råsocker

30 ml vegetabilisk olja

Blanda samman alltihop och förvara i burk.

Håller minst i ett par veckor. Vill du ha en peeling med doft och särskilt uppdrag, tillsätter du 30 droppar eterisk olja.  Apelsin fungerar avslappnande och lymfstimulerande. Citronolja fungerar renande och är en klassiker mot celluliter. Lavendel fungerar rogivande, bra om muskelvärk är på ingång.

 

Kommentera

Lästips

Ralph Lauren

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 22 oktober, 2014

Kläder på jobbet

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 15 juni, 2017

Trenchcoaten

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 3 april, 2013

Sminklektion

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 1 april, 2015

Lingerie

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 4 februari, 2015

Parisresan

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 25 september, 2013

Klädd i svart – mina bästa tips

av Karina Ericsson Wärn söndag, 1 september, 2013

Vi ger bort strumpbyxor och behöver veta…

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 7 augusti, 2013

Designern Ida Sjöstedt bestulen

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 6 mars, 2014

Hermès flotta pool

av Karina Ericsson Wärn söndag, 3 november, 2013
Bläddra i arkivet