Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Madame Grès, del 1.

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Älskade body!

av Camilla Thulin söndag, 6 september, 2015

Boucheron

av Camilla Thulin lördag, 3 februari, 2018

Shoppingråd

av Camilla Thulin söndag, 23 juni, 2013

Läsarbrev om skinn/mocka tvätt

av Camilla Thulin söndag, 14 januari, 2018

Grått är flott

av Camilla Thulin söndag, 19 maj, 2013

Rätt svar!

av Camilla Thulin söndag, 15 september, 2013

En välmejkad satmara

av Camilla Thulin onsdag, 10 april, 2013

Jan Hietala om män i lycra

av Camilla Thulin onsdag, 1 januari, 2014

Lite om vintage

av Camilla Thulin onsdag, 16 juli, 2014
Bläddra i arkivet