Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Kroppshår

av Camilla Thulin söndag, 2 december, 2012

Ut ur garderoben, del 1.

av Camilla Thulin fredag, 24 augusti, 2012

Druvskola

av Camilla Thulin söndag, 28 juli, 2013

Åldersnojja

av Camilla Thulin söndag, 17 februari, 2013

Fina skor

av Camilla Thulin onsdag, 27 november, 2013

Lite om vintage

av Camilla Thulin onsdag, 16 juli, 2014

Ralph Lauren

av Camilla Thulin onsdag, 22 oktober, 2014

Shoppingråd

av Camilla Thulin söndag, 23 juni, 2013

Massera mera

av Camilla Thulin onsdag, 24 april, 2013

Tänk själv

av Camilla Thulin onsdag, 30 oktober, 2013
Bläddra i arkivet