Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Herrfötter & händer

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Parisparker

av Camilla Thulin lördag, 5 mars, 2016

Skapa en doftgarderob

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Max 100 ml

av Camilla Thulin onsdag, 12 februari, 2014

Barda om hår: 1

av Camilla Thulin söndag, 6 april, 2014

Esther Williams

av Camilla Thulin torsdag, 6 juni, 2013

Mjuk och len kropp

av Camilla Thulin söndag, 24 november, 2013

Omlotten

av Camilla Thulin onsdag, 4 mars, 2015

Bästa håret

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Haute couture, del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 6 mars, 2013
Bläddra i arkivet