Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Kläder på jobbet

av Camilla Thulin torsdag, 15 juni, 2017

Vintage i Paris

av Camilla Thulin lördag, 25 augusti, 2012

Diors parfymör

av Camilla Thulin onsdag, 24 juli, 2013

Ryggsäcken och Prada

av Camilla Thulin lördag, 28 maj, 2016

Kostymskolan, del 1

av Camilla Thulin onsdag, 14 augusti, 2013

Kyla och långt hår

av Camilla Thulin söndag, 12 januari, 2014

Vem var Monsieur Dior?

av Camilla Thulin lördag, 6 januari, 2018

Lite om celluliter

av Camilla Thulin söndag, 20 september, 2015

Fina skor

av Camilla Thulin onsdag, 27 november, 2013

Filodegslasagne

av Camilla Thulin söndag, 3 mars, 2013
Bläddra i arkivet