Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Strykning

av Camilla Thulin onsdag, 28 maj, 2014

Om smutstvätt och OS-medaljer

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012

Thomas & Abba

av Camilla Thulin torsdag, 25 juli, 2013

Elie Saab

av Camilla Thulin onsdag, 30 januari, 2013

Skinnpaj

av Camilla Thulin onsdag, 31 oktober, 2012

Bästa klappen

av Camilla Thulin onsdag, 24 december, 2014

Kusin Thomas recept

av Camilla Thulin söndag, 27 april, 2014

Sommarens bästa rosé

av Camilla Thulin söndag, 7 juli, 2013

Korsettens fasta grepp, del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 1 maj, 2013

Shoppingtips

av Camilla Thulin onsdag, 5 mars, 2014
Bläddra i arkivet