Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Värmespolar

av Camilla Thulin onsdag, 5 augusti, 2015

Parisparker

av Camilla Thulin lördag, 5 mars, 2016

Tänk själv

av Camilla Thulin onsdag, 30 oktober, 2013

Hår och herrar

av Camilla Thulin onsdag, 11 juni, 2014

Parisresan

av Camilla Thulin onsdag, 25 september, 2013

Köksan och kocken

av Camilla Thulin onsdag, 18 mars, 2015

Underbara spetsar

av Camilla Thulin fredag, 27 oktober, 2017

Marinerad sill

av Camilla Thulin lördag, 16 december, 2017

BRUDAR

av Camilla Thulin söndag, 10 februari, 2013

Hängt Kött

av Camilla Thulin onsdag, 22 april, 2015
Bläddra i arkivet