Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Lite om smink

av Camilla Thulin söndag, 23 december, 2012

God Parisadress

av Camilla Thulin söndag, 8 juni, 2014

Accessoarer för herrar

av Camilla Thulin onsdag, 13 november, 2013

Möte med Christian Louboutin

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Lite om smycken

av Camilla Thulin onsdag, 26 juli, 2017

Forma håret

av Camilla Thulin fredag, 11 augusti, 2017

Läsarbrev om blanka strykmärken

av Camilla Thulin tisdag, 15 mars, 2016

Häng med till Krakow

av Camilla Thulin söndag, 16 mars, 2014

Rick Owens

av Camilla Thulin söndag, 17 april, 2016

Sallad med marinerad rödkål

av Camilla Thulin söndag, 9 juni, 2013
Bläddra i arkivet