Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Ditt bästa badplagg

av Camilla Thulin fredag, 19 juni, 2015

Läsarfråga om vintagetvätt

av Camilla Thulin lördag, 2 april, 2016

Charvet

av Camilla Thulin onsdag, 17 april, 2013

Klockor

av Camilla Thulin onsdag, 4 december, 2013

Goda Bistroadresser i Paris

av Camilla Thulin söndag, 27 oktober, 2013

Vem var Monsieur Dior?

av Camilla Thulin lördag, 6 januari, 2018

Mugler och Montana

av Camilla Thulin söndag, 26 augusti, 2018

Herrfötter & händer

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Den dyra väskan

av Camilla Thulin söndag, 4 augusti, 2013

Elie Saab

av Camilla Thulin onsdag, 30 januari, 2013
Bläddra i arkivet