Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

av Camilla Thulin onsdag, 4 september, 2013

Bästa julklappen

av Camilla Thulin torsdag, 12 december, 2013

Antonio, Yves & Karl.

av Camilla Thulin söndag, 15 december, 2013

En väldoftande historia

av Camilla Thulin onsdag, 14 oktober, 2015

Grattis till oss!

av Camilla Thulin onsdag, 16 oktober, 2013

Läsarfråga om strumpor

av Camilla Thulin söndag, 20 augusti, 2017

Friterad blomkål

av Camilla Thulin söndag, 24 februari, 2013

Korsetter & andra under. Del 2.

av Camilla Thulin onsdag, 19 december, 2012

Hitta i väskan

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Galna skönhetsideal

av Camilla Thulin onsdag, 18 december, 2013
Bläddra i arkivet