Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Väskor på vift

av Camilla Thulin söndag, 25 augusti, 2013

Föna, platta …göm

av Camilla Thulin onsdag, 12 juni, 2013

Underbara spetsar

av Camilla Thulin fredag, 27 oktober, 2017

Läsarfråga om stickat

av Camilla Thulin onsdag, 7 januari, 2015

När bistron kom till Paris

av Camilla Thulin söndag, 13 oktober, 2013

Karlar med stil (2)

av Camilla Thulin onsdag, 15 oktober, 2014

Lammfärsbiffar

av Camilla Thulin söndag, 19 januari, 2014

Vivant

av Camilla Thulin onsdag, 22 januari, 2014

Parisparker

av Camilla Thulin lördag, 5 mars, 2016

Hotel des Grandes Ecoles

av Camilla Thulin onsdag, 30 juli, 2014
Bläddra i arkivet