Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Väskor på vift

av Camilla Thulin söndag, 25 augusti, 2013

Dyra och billiga krämer

av Camilla Thulin söndag, 24 mars, 2013

Den lilla svarta

av Camilla Thulin onsdag, 15 augusti, 2012

Charlotte Birnbaum

av Camilla Thulin söndag, 16 juni, 2013

Smycken

av Camilla Thulin söndag, 18 maj, 2014

Älskade body!

av Camilla Thulin söndag, 6 september, 2015

Ögonsmink förr

av Camilla Thulin söndag, 15 juni, 2014

Årets Granntant 2014: MARIA LANTZ

av Camilla Thulin fredag, 10 oktober, 2014

Läsarfråga om strumpor

av Camilla Thulin söndag, 20 augusti, 2017

Kurtisanen och modet

av Camilla Thulin tisdag, 6 juni, 2017
Bläddra i arkivet