Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Fyra Parisbistros

av Camilla Thulin onsdag, 2 januari, 2013

Mugler och Montana

av Camilla Thulin söndag, 26 augusti, 2018

Favoriter i Paris

av Camilla Thulin onsdag, 5 november, 2014

Azzedine Alaïa

av Camilla Thulin måndag, 20 november, 2017

Handkräm på!

av Camilla Thulin lördag, 10 oktober, 2015

Hårda klappar från oss

av Camilla Thulin lördag, 30 november, 2013

Stiltips till karlarna

av Camilla Thulin tisdag, 2 oktober, 2012

Alexander McQueen del1/4

av Camilla Thulin söndag, 22 juni, 2014

Mamma Punk

av Camilla Thulin tisdag, 27 oktober, 2015

Sallad med marinerad rödkål

av Camilla Thulin söndag, 9 juni, 2013
Bläddra i arkivet