Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Hermès – från stilbildare till stilikon

av Camilla Thulin lördag, 1 december, 2018

Hårda klappar från oss

av Camilla Thulin lördag, 30 november, 2013

Häng med till Krakow

av Camilla Thulin söndag, 16 mars, 2014

Turkisk buffé

av Camilla Thulin söndag, 4 november, 2012

Esther Williams

av Camilla Thulin torsdag, 6 juni, 2013

Läsarbrev

av Camilla Thulin onsdag, 29 januari, 2014

En välmejkad satmara

av Camilla Thulin onsdag, 10 april, 2013

Sommarens bästa rosé

av Camilla Thulin söndag, 7 juli, 2013

Min stil

av Camilla Thulin onsdag, 20 februari, 2013

Bästa gästen

av Camilla Thulin söndag, 8 december, 2013
Bläddra i arkivet