Klockor

onsdag, 4 december, 2013 av Camilla Thulin
Klockor räknas som accessoarer idag, vilket är kul. Marknaden har extremt mycket bra både billiga och dyra modeller att botanisera bland. Jag föredrar roliga modeklockor före konstiga smycken.

23082

Kanske ska man dock välja tillfälle då den största rosa med strass kommer på. Allt beror ju givetvis på vem du är och vad du håller på med. Jag har alla möjliga klockor, bland annat små smyckesur – excellenta som aftonklockor. Det går att fynda sådana fina gamla märkesur på pantbanken, Kaplans eller auktion och man får dem billigt eftersom ingen är intresserad av den typen av armbandsur.

Som kvinna kan man välja att ha damur eller det större herruret. Är man petite så tycker jag det kan vara väldigt elegant med ett litet nätt ur, medan större madamer passar bättre i herrur. Det lilla nätta damuret har en tendens att försvinna och mer se ut som en leksaksklocka.

Vill du vara på den säkra sidan, investera då i en märkesklocka – de finns i alla prisklasser. Klockan går att laga, batteriet är utbytbart och du har garanti. Om du väljer att ha ett armbandsur, glöm inte att ta av det vid festligare tillfällen. Egentligen är klockor på fest oartigt, men eftersom klockan numera är en accessoar och ibland även en statusmarkör, så bär vi den märkligt nog även till en frackmiddag nuförtiden.

Kommentera

Lästips

Lite om smycken

av Camilla Thulin onsdag, 26 juli, 2017

Peeling och botox

av Camilla Thulin söndag, 2 mars, 2014

Skepparkavajen

av Camilla Thulin onsdag, 24 oktober, 2012

Läsarbrev

av Camilla Thulin onsdag, 12 november, 2014

Cooking Classes Bodrum

av Camilla Thulin onsdag, 25 februari, 2015

Rohdi Heintz avliden

av Camilla Thulin lördag, 21 juni, 2014

Sminklektion

av Camilla Thulin onsdag, 1 april, 2015

Om att flyga med stil

av Camilla Thulin söndag, 18 november, 2012

Hotel des Grandes Ecoles

av Camilla Thulin onsdag, 30 juli, 2014

10 Stiltips för båda

av Camilla Thulin onsdag, 14 november, 2012
Bläddra i arkivet