Torr hy?

fredag, 1 december, 2017 av Karina Ericsson Wärn
Hjälp till torrisar. Många tror att torr hy i sig ger upphov till rynkor, men det är bara en myt. Däremot så ser ju en torr hy lite mer pappersaktig ut, och därmed rynkigare (det vill säga äldre).

kyoto_japan_geisha200

Så, har du torr hy och vill undvika att se äldre ut än vad du är (vilket ju är onödigt), så finns det några saker att tänka på. Var noga med att återfukta ansiktet ordentligt efter varje rengöring. Har du zoner i ansiktet som är extra torra, så dubbelfukta dem genom att låta den första omgången fukt först absorberas, och sedan gå på med ett lager till, just på de torra zonerna. Låt återfuktande ansiktsmasker bli en stapelvara i badrumsskåpet. Se också till att få i dig tillräckligt med essentiella fettsyror som kan hjälpa till att fukta huden inifrån. Essentiella fetttsyror får man i sig via kosten, eller som särskilt tillskott. För mycket smink, hjälper inte, tvärtom.

Kom-ihåg-för torr hy:

Öka luftfuktigheten hemma och på jobbet.

Drick mycket vatten. En del har hävdat att ständigt vattenpimplande leder till en slags vuxeninkontinens. Och visst måste man gå på toa ofta om man bälgar i sig 2.5 liter vatten under en dag. Men det är inget fel i det, vattnets hälsobringande effekter är värt det. Vattnet bidrar till en klarare hy.

Alkohol torkar ut, alltså även den alkohol man dricker.

Det som ser ut som torr hy kring näsvingarna kan vara en ansamling av döda hudceller. En lätt peeling med en tvättlapp enligt rengöringens A-B-C kan räcka för att få bort problemet.

 

Kommentera

Lästips

Göteborg utsålt

av Karina Ericsson Wärn fredag, 8 november, 2013

Fish Club

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 19 november, 2014

Turkisk buffé

av Karina Ericsson Wärn söndag, 4 november, 2012

Traditionell kvinna

av Karina Ericsson Wärn söndag, 20 januari, 2013

Pumps

av Karina Ericsson Wärn söndag, 9 mars, 2014

Karins skofråga

av Karina Ericsson Wärn måndag, 29 maj, 2017

Köksan och kocken

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 18 mars, 2015

Hos frisören

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 8 juli, 2015

Tjuvar i modevärlden

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 1 augusti, 2013

Om skoklacken

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 25 december, 2013
Bläddra i arkivet