Stekta grönsaker med fetadipp

onsdag, 12 mars, 2014 av Camilla Thulin
Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.

bowl-of-zucchini

Antal portioner: 6

Ingredienser

1 zucchini

4 potatisar

1 aubergine

solrosolja till stekning

3 dl turkisk yoghurt

100 g smulad fetaost

1 pressad vitlöksklyfta

salt

nymald svartpeppar

dillvippa till garnering

Gör så här

1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.

2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.

3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.

4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.

Kommentera

Lästips

När bistron kom till Paris

av Camilla Thulin söndag, 13 oktober, 2013

Skapa en doftgarderob

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Café de la Mairie

av Camilla Thulin söndag, 10 november, 2013

Donna Karan

av Camilla Thulin onsdag, 29 maj, 2013

Föna, platta …göm

av Camilla Thulin onsdag, 12 juni, 2013

Paris och jakt

av Camilla Thulin onsdag, 18 februari, 2015

Hubert de Givenchy

av Camilla Thulin söndag, 16 februari, 2014

Forma håret

av Camilla Thulin fredag, 11 augusti, 2017

Promenera mera

av Camilla Thulin onsdag, 13 februari, 2013

Läsarbrev om blanka strykmärken

av Camilla Thulin tisdag, 15 mars, 2016
Bläddra i arkivet