Stekta grönsaker med fetadipp

onsdag, 12 mars, 2014 av Camilla Thulin
Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.

bowl-of-zucchini

Antal portioner: 6

Ingredienser

1 zucchini

4 potatisar

1 aubergine

solrosolja till stekning

3 dl turkisk yoghurt

100 g smulad fetaost

1 pressad vitlöksklyfta

salt

nymald svartpeppar

dillvippa till garnering

Gör så här

1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.

2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.

3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.

4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.

Kommentera

Lästips

Agent Provocateur

av Camilla Thulin onsdag, 26 augusti, 2015

Om skoklacken

av Camilla Thulin onsdag, 25 december, 2013

Lite om vintage

av Camilla Thulin onsdag, 16 juli, 2014

Läsarbrev om skinn/mocka tvätt

av Camilla Thulin söndag, 14 januari, 2018

Karins skofråga

av Camilla Thulin måndag, 29 maj, 2017

Fira jul i Paris

av Camilla Thulin söndag, 1 december, 2013

Alexander McQueen del1/4

av Camilla Thulin söndag, 22 juni, 2014

Marni

av Camilla Thulin onsdag, 15 maj, 2013

Underbara spetsar

av Camilla Thulin fredag, 27 oktober, 2017

Shoppingråd

av Camilla Thulin söndag, 23 juni, 2013
Bläddra i arkivet