Stekta grönsaker med fetadipp

onsdag, 12 mars, 2014 av Camilla Thulin
Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.

bowl-of-zucchini

Antal portioner: 6

Ingredienser

1 zucchini

4 potatisar

1 aubergine

solrosolja till stekning

3 dl turkisk yoghurt

100 g smulad fetaost

1 pressad vitlöksklyfta

salt

nymald svartpeppar

dillvippa till garnering

Gör så här

1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.

2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.

3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.

4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.

Kommentera

Lästips

Korsetter och andra under. Del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 28 november, 2012

Kyla och långt hår

av Camilla Thulin söndag, 12 januari, 2014

Bootcut à la Birkin

av Camilla Thulin onsdag, 10 juli, 2013

4 brutna servetter

av Camilla Thulin onsdag, 5 december, 2012

Göteborg utsålt

av Camilla Thulin fredag, 8 november, 2013

Grevinnans mustasch

av Camilla Thulin torsdag, 10 januari, 2019

Stil med Johan Rabaeus (1)

av Camilla Thulin onsdag, 1 oktober, 2014

Klädd på jobbet

av Camilla Thulin söndag, 27 januari, 2013

Bästa håret

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Jan Hietala drömmer om…

av Camilla Thulin onsdag, 31 december, 2014
Bläddra i arkivet