Stekta grönsaker med fetadipp

onsdag, 12 mars, 2014 av Camilla Thulin
Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.

bowl-of-zucchini

Antal portioner: 6

Ingredienser

1 zucchini

4 potatisar

1 aubergine

solrosolja till stekning

3 dl turkisk yoghurt

100 g smulad fetaost

1 pressad vitlöksklyfta

salt

nymald svartpeppar

dillvippa till garnering

Gör så här

1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.

2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.

3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.

4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.

Kommentera

Lästips

Traditionell kvinna

av Camilla Thulin söndag, 20 januari, 2013

Med slimmad budget i Paris

av Camilla Thulin lördag, 25 augusti, 2012

Accessoarer för herrar

av Camilla Thulin onsdag, 13 november, 2013

Loafers

av Camilla Thulin onsdag, 25 mars, 2015

Designern Ida Sjöstedt bestulen

av Camilla Thulin torsdag, 6 mars, 2014

Skapa en doftgarderob

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

När bistron kom till Paris

av Camilla Thulin söndag, 13 oktober, 2013

Lite om smink

av Camilla Thulin söndag, 23 december, 2012

Skräpkläder & HM

av Camilla Thulin måndag, 25 mars, 2013

Sälj kläderna

av Camilla Thulin söndag, 18 februari, 2018
Bläddra i arkivet