Stekta grönsaker med fetadipp

onsdag, 12 mars, 2014 av Camilla Thulin
Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.

bowl-of-zucchini

Antal portioner: 6

Ingredienser

1 zucchini

4 potatisar

1 aubergine

solrosolja till stekning

3 dl turkisk yoghurt

100 g smulad fetaost

1 pressad vitlöksklyfta

salt

nymald svartpeppar

dillvippa till garnering

Gör så här

1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.

2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.

3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.

4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.

Kommentera

Lästips

Skinnpaj

av Camilla Thulin onsdag, 31 oktober, 2012

Nu blir det reklam!

av Camilla Thulin måndag, 17 december, 2012

Sminklektion

av Camilla Thulin onsdag, 1 april, 2015

Hotel Eldorado

av Camilla Thulin tisdag, 13 maj, 2014

Chanelikoner

av Camilla Thulin lördag, 15 augusti, 2015

På besök hos Goyard

av Camilla Thulin onsdag, 17 oktober, 2012

Lika låg lön?

av Camilla Thulin söndag, 13 januari, 2013

Haute couture, del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 6 mars, 2013

Cocktailparty

av Camilla Thulin onsdag, 12 december, 2012

Om skoklacken

av Camilla Thulin onsdag, 25 december, 2013
Bläddra i arkivet