Stekta grönsaker med fetadipp

onsdag, 12 mars, 2014 av Camilla Thulin
Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.

bowl-of-zucchini

Antal portioner: 6

Ingredienser

1 zucchini

4 potatisar

1 aubergine

solrosolja till stekning

3 dl turkisk yoghurt

100 g smulad fetaost

1 pressad vitlöksklyfta

salt

nymald svartpeppar

dillvippa till garnering

Gör så här

1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.

2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.

3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.

4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.

Kommentera

Lästips

Esther Williams

av Camilla Thulin torsdag, 6 juni, 2013

Schiaparelli och Farida Khelfa

av Camilla Thulin onsdag, 24 september, 2014

Läsarfråga om stickat

av Camilla Thulin onsdag, 7 januari, 2015

Barda om hår: 1

av Camilla Thulin söndag, 6 april, 2014

Kostymskolan, sista delen.

av Camilla Thulin söndag, 29 september, 2013

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

av Camilla Thulin onsdag, 4 september, 2013

Läsarbrev om skinn/mocka tvätt

av Camilla Thulin söndag, 14 januari, 2018

Grått är flott

av Camilla Thulin söndag, 16 december, 2012

Parisadresser för båda

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012

Vintage i Paris

av Camilla Thulin lördag, 25 augusti, 2012
Bläddra i arkivet