Stekta grönsaker med fetadipp

onsdag, 12 mars, 2014 av Camilla Thulin
Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.
bowl-of-zucchini Antal portioner: 6 Ingredienser 1 zucchini 4 potatisar 1 aubergine solrosolja till stekning 3 dl turkisk yoghurt 100 g smulad fetaost 1 pressad vitlöksklyfta salt nymald svartpeppar dillvippa till garnering Gör så här 1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga. 2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna. 3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat. 4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.

Kommentera

Lästips

Skepparkavajen

av Camilla Thulin onsdag, 24 oktober, 2012

Tjuvar i modevärlden

av Camilla Thulin torsdag, 1 augusti, 2013

Årets Granntant 2014: MARIA LANTZ

av Camilla Thulin fredag, 10 oktober, 2014

Skärp och midjor

av Camilla Thulin söndag, 26 maj, 2013

Norma Kamali och dunkappan

av Camilla Thulin onsdag, 6 februari, 2013

Forma håret

av Camilla Thulin fredag, 11 augusti, 2017

Den inre resan

av Camilla Thulin söndag, 11 augusti, 2013

Galna skönhetsideal

av Camilla Thulin onsdag, 18 december, 2013

Jan Hietala drömmer om…

av Camilla Thulin onsdag, 31 december, 2014

Dold pärla i Stockholm

av Camilla Thulin lördag, 13 juni, 2015
Bläddra i arkivet