Läsarbrev om blanka strykmärken

tisdag, 15 mars, 2016 av Oss Granntanter Emellan

vintage_ironing_housewife_tired

Från: Veronika Svensson: Ämne: Blanka strykmärken Meddelande:
Hej! Vad gör jag om jag nu fått de där tråkiga blanka strykmärkena på en svart kjol? Finns det någon räddning? Tyget har viss struktur och har blivit platt och blankt när jag sydde om linningen och i min iver pressade lite för hårt med teflonsula.
Med vänlig hälsning / Veronika Svensson

Granntanterna svarar: Hej Veronika! Tack för ditt mail. Tyvärr måste jag meddela dig att inget går att göra. Förmodligen är det lite syntet i tyget – plasten har liksom smält och går inte att återföra. Dessvärre ska man vara superförsiktig med att stryka på hård värme, om inte det är ett naturmaterial. Jag testar mig alltid fram. Vad synd på din fina kjol, en tråkig läxa. Nästa gång får du vara något mer försiktig. Bästa / Camilla

Från: Veronika Svensson: Ämne: Blanka strykmärken Meddelande: Vill berätta att jag lyckades ”putsa” bort en del av märkena med en knappnål och en kökssvamp med vit skrubbyta. Jag skrapade först försiktigt med nålen längs varje tråd för att få plasten lös så den flagade och sedan putsade jag försiktigt bort med svampens vita skrubbyta. Det mesta gick bort, gissningsvis för att det var ett ganska grovt tyg, inte så tättvävt, med en del struktur. Jag har delat mina lärdomar med mina kursdeltagare på sömnadskursen jag håller. Med vänlig hälsning / Veronika Svensson
Granntanterna svarar: Vad underbart att du åstadkom bättring med ihärdigt arbete! Bästa hälsningar/Karina & Camilla

Kommentera

Lästips

Barock bordsteater

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 19 juni, 2013

Favoriter i Paris

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 5 november, 2014

Mugler och Montana

av Oss Granntanter Emellan söndag, 26 augusti, 2018

Korsettens fasta grepp, del 1.

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 1 maj, 2013

Lammfärsbiffar

av Oss Granntanter Emellan söndag, 19 januari, 2014

Kurtisanen och modet

av Oss Granntanter Emellan tisdag, 6 juni, 2017

Lite om smink

av Oss Granntanter Emellan söndag, 23 december, 2012

Madame Grès, del 1.

av Oss Granntanter Emellan söndag, 28 maj, 2017

Läsartävling

av Oss Granntanter Emellan söndag, 18 augusti, 2013

Med slimmad budget i Paris

av Oss Granntanter Emellan lördag, 25 augusti, 2012
Bläddra i arkivet