Strykning

onsdag, 28 maj, 2014 av Camilla Thulin
Häromdagen gav jag lite enkla råd vad gäller hemtvätt, och råden var särskilt riktade till sönerna (ja, ni kan ju mejla dem en länk …). Nu lite om detta om strykning, raderna är hämtade ur min bok KARLAR MED STIL.

68714-ironing-board-xl

 

Ta det lugnt, testa dig fram med temperaturen! Fula blanka strykmärken är nämligen ingen hit. Jag brukar spraya lite vatten med en blomspruta på nästan alla plagg, trots att jag har en ångstation. Men om osäkerheten infinner sig så kan en fuktig kökshandduk fungera som trygg mellanhand, i synnerhet på kostymbyxor och andra ullplagg. Bomull och linne tål högre temperaturer.

Stärkelsesprayen som finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker är pricken över i om du vill ha en perfekt struken skjorta. Spraya krage, manschetter och framstycke lätt och stryk, resultatet blir väldigt proffsigt.

13307

 

Kommentera

Lästips

Donna Karan

av Camilla Thulin onsdag, 29 maj, 2013

Dekolletaget

av Camilla Thulin onsdag, 27 februari, 2013

Kvinnor, lär er nätverka bättre!

av Camilla Thulin tisdag, 1 januari, 2013

Mamma Punk

av Camilla Thulin tisdag, 27 oktober, 2015

Läsarbrev om blanka strykmärken

av Camilla Thulin tisdag, 15 mars, 2016

När bistron kom till Paris

av Camilla Thulin söndag, 13 oktober, 2013

God Parisadress

av Camilla Thulin söndag, 8 juni, 2014

Tvättråd

av Camilla Thulin söndag, 10 mars, 2013

Lite om ingefära

av Camilla Thulin söndag, 22 december, 2013

Barda om hår: 3

av Camilla Thulin söndag, 20 april, 2014
Bläddra i arkivet