Strykning

onsdag, 28 maj, 2014 av Camilla Thulin
Häromdagen gav jag lite enkla råd vad gäller hemtvätt, och råden var särskilt riktade till sönerna (ja, ni kan ju mejla dem en länk …). Nu lite om detta om strykning, raderna är hämtade ur min bok KARLAR MED STIL.

68714-ironing-board-xl

 

Ta det lugnt, testa dig fram med temperaturen! Fula blanka strykmärken är nämligen ingen hit. Jag brukar spraya lite vatten med en blomspruta på nästan alla plagg, trots att jag har en ångstation. Men om osäkerheten infinner sig så kan en fuktig kökshandduk fungera som trygg mellanhand, i synnerhet på kostymbyxor och andra ullplagg. Bomull och linne tål högre temperaturer.

Stärkelsesprayen som finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker är pricken över i om du vill ha en perfekt struken skjorta. Spraya krage, manschetter och framstycke lätt och stryk, resultatet blir väldigt proffsigt.

13307

 

Kommentera

Lästips

BRUDAR

av Camilla Thulin söndag, 10 februari, 2013

Läsartävling

av Camilla Thulin söndag, 18 augusti, 2013

Galna skönhetsideal

av Camilla Thulin onsdag, 18 december, 2013

Kvinnor, lär er nätverka bättre!

av Camilla Thulin tisdag, 1 januari, 2013

Ännu mer om smink

av Camilla Thulin söndag, 6 januari, 2013

Designern Ida Sjöstedt bestulen

av Camilla Thulin torsdag, 6 mars, 2014

Underbara spetsar

av Camilla Thulin fredag, 27 oktober, 2017

Läsarbrev om shapewear

av Camilla Thulin onsdag, 4 november, 2015

Handkräm på!

av Camilla Thulin lördag, 10 oktober, 2015

Vi ses i Krakow!

av Camilla Thulin söndag, 12 januari, 2014
Bläddra i arkivet