Strykning

onsdag, 28 maj, 2014 av Camilla Thulin
Häromdagen gav jag lite enkla råd vad gäller hemtvätt, och råden var särskilt riktade till sönerna (ja, ni kan ju mejla dem en länk …). Nu lite om detta om strykning, raderna är hämtade ur min bok KARLAR MED STIL.

68714-ironing-board-xl

 

Ta det lugnt, testa dig fram med temperaturen! Fula blanka strykmärken är nämligen ingen hit. Jag brukar spraya lite vatten med en blomspruta på nästan alla plagg, trots att jag har en ångstation. Men om osäkerheten infinner sig så kan en fuktig kökshandduk fungera som trygg mellanhand, i synnerhet på kostymbyxor och andra ullplagg. Bomull och linne tål högre temperaturer.

Stärkelsesprayen som finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker är pricken över i om du vill ha en perfekt struken skjorta. Spraya krage, manschetter och framstycke lätt och stryk, resultatet blir väldigt proffsigt.

13307

 

Kommentera

Lästips

Lite om smycken

av Camilla Thulin onsdag, 26 juli, 2017

Fru Bloomer och byxan

av Camilla Thulin onsdag, 3 december, 2014

Vem var Monsieur Dior?

av Camilla Thulin lördag, 6 januari, 2018

Bästa julklappen

av Camilla Thulin torsdag, 12 december, 2013

Tack för i år!

av Camilla Thulin söndag, 29 december, 2013

Min stil

av Camilla Thulin onsdag, 20 februari, 2013

Bootcut à la Birkin

av Camilla Thulin onsdag, 10 juli, 2013

Kusin Thomas recept

av Camilla Thulin onsdag, 9 april, 2014

Rensa i garderoben

av Camilla Thulin söndag, 26 januari, 2014

Mamma Punk

av Camilla Thulin tisdag, 27 oktober, 2015
Bläddra i arkivet