Bästa handväskan

onsdag, 21 augusti, 2013 av Camilla Thulin
Det är trevligt att ha en fin handväska oavsett pris. Idag finns det snygga väskor i alla prisklasser.
  Regel nummer ett är att anpassa väskinköp till den egna plånboken. Det ser bara töntigt ut när en kvinna går omkring med en väska för tusentals kronor när man vet att hon har svultit sig för att ha råd med statusväskan. Mat är viktigare än en märkesväska. Tack och lov känns den hysteriska märkestrenden passé. Därmed inte sagt att det är fel att ha en vacker hantverksmässigt skapad märkesväska! I synnerhet om du är i affärslivet eller är chef, så kan den dyra handväskan spela roll, den kan vara en statusmarkör, som berättar mer än ord i vissa sammanhang. Men det subtila språket går bara att använda på högre nivåer, eftersom gubbarna måste ha koll på annat än bilar, jakt och sport. Väskan kan nämligen vittna om framgång och då blir du genast att räkna med och har du tur blir du lite farligare. Den dagliga handväskan finns i lyxbutikerna, varuhusen, kedjorna och secondhanderna. Jag tycker att man kan ha två stycken att variera med en svart och en brun om kassan tillåter. Vad ha i väskan? Är du som jag vill du ha allt från dator, telefon, plånbok, hundgodis, bok, smink, bok, anteckningsbok, måttband, handkräm, extra kasse, tidning, hundpåsar, sjal, kanske ett manus, pennor, två stora nyckelknippor som jag fäster i band i handtagen, annars rafsar jag sönder allt i väskan i jakt på nycklarna. Och så en massa annat skräp som bara åker med av farten. För många bör den dagliga handväskan vara ganska stor, eller så har man en mindre väska och en portfölj eller kasse. Eftersom jag har fobi mot gubbnormen, så väljer jag kassar som jag kan hänga över axeln. Antingen har jag en så kallad tote, stor öppen handväska, där man kan ha handtagen över axeln, eller en väska man kan hänga tvärs över hela kroppen. Tycker om att ha båda händerna fria och dessutom slippa känslan av att jag glömt väskan någonstans. Det händer saker i handväskträsket, äntligen kan man inhandla sig en riktig handväska, då menar jag en med bara ett handtag. Fina och väldigt feminina. En favorit i väskan är den lilla ihopfällbara nylonkassen, som går att hänga över axeln, ha gärna två. Bra att ha vid besöket hos Lidl, Ica eller Systemet.            

Kommentera

Lästips

Antonio, Yves & Karl.

av Camilla Thulin söndag, 15 december, 2013

Stil med Johan Rabaeus (1)

av Camilla Thulin onsdag, 1 oktober, 2014

Goda Parisadresser

av Camilla Thulin onsdag, 22 maj, 2013

Hotell Hemma Hos

av Camilla Thulin onsdag, 7 augusti, 2013

Accessoarer för herrar

av Camilla Thulin onsdag, 13 november, 2013

Rohdi Heintz avliden

av Camilla Thulin lördag, 21 juni, 2014

Acceptera din kropp

av Camilla Thulin onsdag, 3 juni, 2015

Kostymskolan, del 1

av Camilla Thulin onsdag, 14 augusti, 2013

Möt våren i Paris!

av Camilla Thulin onsdag, 27 mars, 2013

Skärp och midjor

av Camilla Thulin söndag, 26 maj, 2013
Bläddra i arkivet