Packa rätt

onsdag, 20 maj, 2015 av Camilla Thulin
Filosofierna om packning är många. Det första som man måste fråga sig är: Varför reser jag? Är resan lång eller kort, är syftet business or pleasure? Här tänkte jag dela med mig av lite tankar kring arbetsresans packning.

tumblr_mmigx4sC4E1qe76uxo1_1280

 

Vissa gillar stora packningar, andra föredrar kabinväska.Om resan är mer än två dagar lång, känns kabinvarianten lite fjuttig. Att packa lätt är svårare än man tror, det gäller att tänka efter exakt vilka man skall träffa, vad som ska göras, om det är någon kvällsaktivitet där det förväntas att det yttre ska ryckas upp. På resande fot är det nämligen alltid trevligt att visa sina medmänniskor respekt. Det kan vara första gången på en plats, så glöm inte att ett första intryck etsar sig fast i betraktarens öga. Om du ändå inte ansträngde dig lite extra, så kommer detta första besök att hänga med dig hela tiden oavsett hur tjusig du är nästa gång, sådana är vi människor, tyvärr. Vi gillar att sortera in varandra i fack och där ska vi sedan stanna, försök inte att sticka ut, för det blir bara svårt. Det är enklare att göra ”rätt” från början. Och då gäller det att tänka till, alla plagg skall gå att kombinera med varandra. Allt du packar i kabinpackningen ska klara säkerhetskontrollen, chansa inte. Ta reda på vad som gäller (se min lilla artikel från den 12.2) annars blir du bara sur när du står där i kön och alla blänger stint på dig och ditt svamlande om att du inte visste. Det finns ytterligare en fördel med den lilla packningen, väskan kommer inte bort så lätt. Väljer du ändå den stora väskan, som måste checkas in, finns alla möjligheter att ha många byten med sig. Det är att föredra om du skall bevista flotta tillställningar om aftonen som kanske har klädkod.

Kommentera

Lästips

Stiltips för män

av Camilla Thulin söndag, 25 november, 2012

En minihistoria

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Kom och träffas!

av Camilla Thulin lördag, 1 februari, 2014

Skapa en doftgarderob

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Mamma Punk

av Camilla Thulin tisdag, 27 oktober, 2015

Lite om celluliter

av Camilla Thulin söndag, 20 september, 2015

Stekta grönsaker med fetadipp

av Camilla Thulin onsdag, 12 mars, 2014

Grattis till oss!

av Camilla Thulin onsdag, 16 oktober, 2013

Mugler och Montana

av Camilla Thulin söndag, 26 augusti, 2018

Möte med Christian Louboutin

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012
Bläddra i arkivet