Cocktailparty

onsdag, 12 december, 2012 av Karina Ericsson Wärn
Den mest effektiva modellen av alla olika arrangerade sociala umgängesformer är utan tvekan cocktailpartyt.
Det kan nästan vila något affärsmässigt över ett cocktailparty. Här ska någonting klaras av. Många ska på en och samma gång, under en rätt så kort tidsrymd, hälsa på varandra, visa upp sig och hinna prata lite hit och dit. Cocktailpartyt är också i allra högsta grad en form av social markör. Gästerna speglar vem värden och värdinnan är (eller vill vara). Här ska redovisas vilka som ingår i umgängeskretsen, hur stort kontaktnät man har – på vilken pinne man befinner sig helt enkelt. Låter det som om jag tycker cocktailpartyt är förlegat? Helt fel. Jag älskar cocktailpartyn. Det är något otroligt glamouröst över den här formen av tillställning. En inbjudan till en cocktail för genast mina tankar till Coco Chanels ”lilla svarta”, eleganta nylonstrumpeben och gamla filmer med Grace Kelly och Audrey Hepburn. Varför inte ordna ett dylikt, när den släkttjocka julhelgen är över, som i många familjefall mer kväver än livar upp! Spela gärna på cocktailpartyts inneboende nostalgi,ifall du tänker arrangera ett. Gästerna förväntar sig det! Låt lite soft jazz höras i bakgrunden. Lej gärna någon ung herre eller dam i bekantskapskretsen som kan cirkulera runt med på fyllning och en bricka för använda glas (iklädd vit skjorta eller blus förstås). Det ger ett otroligt sofistikerat intryck. Men vad är då en cocktail? Ja, det är ju en drink. Och att bjuda på sprit, det kostar som bekant en slant. Faktum är att man idag inte behöver bjuda på drinkar med starksprit, för att det ska bli ett äkta cocktailparty. Det går alldeles utmärkt med bara vin. Fast visst känns det mer genuint och glamouröst om det åtminstone bjuds på en klassik Dry Martini. En praktisk drink som går att blanda till i förväg.Häll upp den på vanliga pet-flaskor och förvara den i kylen. När det sen är dags för servering så häller du över den på en vacker tillbringare eller en shaker. Uteslutet är att använda sig av plastmuggar. Hyr äkta glas och klädställning med galgar för det perfekta cocktailpartyt. Och kom ihåg att på den skrivna inbjudan ange när partyt börjar respektive slutar. Klassiska cocktailtilltugg: oliver, små trekantssandwichar, ost och salami på tandpetare, jordnötter, kulor av färskost rullade i örtkrydda.  

Kommentera

Lästips

Rohdi Heintz avliden

av Karina Ericsson Wärn lördag, 21 juni, 2014

Lika låg lön?

av Karina Ericsson Wärn söndag, 13 januari, 2013

Om det här med vikt

av Karina Ericsson Wärn söndag, 7 oktober, 2012

Barda om hår: 1

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 april, 2014

Hud och herrar

av Karina Ericsson Wärn fredag, 6 juni, 2014

Kusin Thomas recept

av Karina Ericsson Wärn söndag, 27 april, 2014

På besök hos Goyard

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 17 oktober, 2012

Vad är dans?

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 december, 2015

Shoppingråd

av Karina Ericsson Wärn söndag, 23 juni, 2013

Cassoulet

av Karina Ericsson Wärn söndag, 1 juni, 2014
Bläddra i arkivet