Läsarfråga om vintagetvätt

lördag, 2 april, 2016 av Oss Granntanter Emellan

Kemtvätt_St_Eriksgatan_12,_2014b

Från: Ann Marie Ämne: Tvätta vintage Meddelande: Hej! Gillar verkligen att någon talar om att människor över 25 får intressera sig för sitt utseende utan att försöka se ut som 21. Stort tack! Jag har lyckan att fått ärva en del av min mammas gamla fina kläder och jag har också köpt en del själv, både ateljésytt och konfektion. Jag vill ju ta hand om dem på ett bra sätt. Kan ni rekommendera ngn tvättinrättning när man inte kan göra det själv (i Stockholm)? Har ni skrivit något om allmäna tvättråd/tips någonstans? Finns det möjlighet att ni kan ”känna” på tyget när man är osäker på materialet? Oj det blev mycket. Bästa hälsningar/Ann Marie

Granntanterna svarar: Hej A-M! Tack för ditt mail. Ja,varför ska man inte få vara snygg fast man är över 25 år. Alla vackra kläder, smycken och dyrt smink har ju dessutom inte en 25 åring råd med….hahahaha Vad det gäller tvätt, så rekommenderar jag kemtvätt till alla vintage kläder, såtillvida det inte är bomull eller total syntet från 60 och 70-tal. Handtvätt till stickade jumprar. Sidenblusar kan man tvätta i ofärgat schampo. Ibland får man meka lite och testa, om man vill tvätta själv.På vissa material är inte färgerna beständiga, så vid vatten tvätt rinner de ut – tänk på det, det kan gälla både bomull, viscose och siden. Jag tvättar och lagar allt hos Hanibal på Hornsgatan 79, uppe vid Zinken, mittemot Konsum. Vi har jobbat med honom i 10 år och han är fantastisk på alla sätt och vis. Han renoverar fina aftontoiletter med varsam hand, syr in, lägger upp, syr om och fixar. Hälsa från mig och gå dit. Lycka till och återkom gärna om du har några mer specifika frågor, så kan jag kanske hjälpa dig med det. Bästa / Camilla

Kommentera

Lästips

Gamla klänningar

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 18 september, 2013

Läsartävling: gissa modehus.

av Oss Granntanter Emellan torsdag, 27 juni, 2013

Nu blir det reklam!

av Oss Granntanter Emellan måndag, 17 december, 2012

Älskade body!

av Oss Granntanter Emellan söndag, 6 september, 2015

Rick Owens

av Oss Granntanter Emellan söndag, 17 april, 2016

Skjortor

av Oss Granntanter Emellan måndag, 20 augusti, 2012

Kostymskolan, del två.

av Oss Granntanter Emellan söndag, 1 september, 2013

4 brutna servetter

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 5 december, 2012

Möte med Chantal Thomass

av Oss Granntanter Emellan måndag, 27 augusti, 2012

Bootcut à la Birkin

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 10 juli, 2013
Bläddra i arkivet