Le Comptoir

söndag, 17 november, 2013 av Karina Ericsson Wärn
Vilken genial idé! Den omåttligt populära Restaurangen Le Comptoir som öppnade 2005 och för vars innovativa kök Yves Camdeborde ansvarar, har öppnat en lite lyxkiosk med take-away mat och bardisk för den som föredrar att njuta av läckerheterna på plats.

Compt

Kiosken ligger vägg i vägg med restaurangen, och har alltså samma kök – vilket är en förutsättning för konceptet streetfood de luxe. På kioskens meny finns så mycket gott att det är svårt att välja, men eftersom priserna är så modesta går det bra att frossa. Vad sägs om klassikern Brandade de morue gratinée et huile d’olive (3 Euro) följt av Poitrine de porc caramelisée (4 Euro). Allt nersköljt med ett glas Fitou (2.40 Euro). Från taket hänger skinkor alla de slag, som Bellota-Bellota och Serrano. På en hylla vilar Pancetta och fem sorters salami. Crèpes finns naturligtvis.

47-årige Yves Camdeborde går med sin kiosk i bräschen för ett nytt förhållningssätt till gourmet mat. Något han alltid gjort, inte minst med krogen La Régalade som han drev i tolv år och där brorsans hemgjorda korv Boudin Noir Bearnaise hörde till en av paradrätterna (den finns även med på kioskmenyn). Bort med det stela och fram för sansade priser är vad som gäller. Skulle du sedan äta så att du storknar går det bra att checka in på det angränsande lilla lyxhotellet Relais Saint-Germain (www.hotel-paris-relais-saint-germain.com) som så lämpligt drivs av Yves Camdeborde och hans hustru Claudine (vilket ju bådar gott för hotellfrukosten). Naturligtvis kan man även få något att äta på rummet, och eftersom omtänksamma Yves Camdeborde aldrig lämnar något åt slumpen går all mat som man beställer via roomservice att äta med enbart en gaffel. Det ska ju inte bara vara gott, utan bekvämt också.

Avant L’Comptoir, 3 carrefour de l’Odéon, 75006 Paris, Métro: Odéon

 

 

 

Kommentera

Lästips

En minihistoria

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 22 augusti, 2012

Bloomsbury

av Karina Ericsson Wärn söndag, 20 oktober, 2013

Sol och hud

av Karina Ericsson Wärn söndag, 17 mars, 2013

När bistron kom till Paris

av Karina Ericsson Wärn söndag, 13 oktober, 2013

Tvättråd

av Karina Ericsson Wärn söndag, 10 mars, 2013

BRUDAR

av Karina Ericsson Wärn söndag, 10 februari, 2013

Elie Saab

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 30 januari, 2013

Årets Granntant 2014: MARIA LANTZ

av Karina Ericsson Wärn fredag, 10 oktober, 2014

Paristapas

av Karina Ericsson Wärn tisdag, 21 augusti, 2012

Dags för ett lyft?

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 7 november, 2012
Bläddra i arkivet