Skinnbyxan

söndag, 8 september, 2013 av Karina Ericsson Wärn
Skinnbyxan är ursprungligen ett plagg för mc-åkare. På 80-talet plockades den upp av både hårdrockare och punkare, men också av goth-fantaster.  Medan hårdrockarna gillade modeller med snörning längs med benens utsida föredrog gotharna lite mer vanliga femficksmodeller.

Kännetecken: Säsongens skinnbyxa är tajtare än tajtast och har tydliga mc-referenser. Den bärs bland annat av franska stilikonen Emmanuelle Alt (bilden), chefredaktör på franska Vogue. Emmanuelle Alt, som jobbat som stylist hos Balmain och Vanessa Bruno syns aldrig i kjol utan föredrar slimmade TopShop jeans och så skinnbyxor som sagt.

Bra kombinationer: För att få ett både sexigt och sofistikerat slutresultat bör skinnbyxan matchas med en kontrasterande överdel. Gör som Emmanuelle Alt, kombinera skinnbyxan med enkla t-shirts och lite manhaftiga jackor eller andra asymmetriska överdelar, och så högklackat. Alltid högklackat. Håll makeupen så neutral som möjligt, och håret inte alltför välfriserat. Allt för att få den rätta nonchalanta framtoningen.

Tänk på: Tajt betyder inte att du skall se ut som en stoppad korv i byxan, var noga vid val av storlek. Visserligen töjer sig skinn litegrann, men inte hur mycket som helst.


Kommentera

Lästips

Stekta grönsaker med fetadipp

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 12 mars, 2014

Läsarfråga om stickat

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 7 januari, 2015

Peeling och botox

av Karina Ericsson Wärn söndag, 2 mars, 2014

Barda om hår: 2

av Karina Ericsson Wärn söndag, 13 april, 2014

Sallad med marinerad rödkål

av Karina Ericsson Wärn söndag, 9 juni, 2013

Druvskola

av Karina Ericsson Wärn söndag, 28 juli, 2013

Linssoppa

av Karina Ericsson Wärn lördag, 6 februari, 2016

Tvättråd

av Karina Ericsson Wärn söndag, 10 mars, 2013

Vintage i Paris

av Karina Ericsson Wärn lördag, 25 augusti, 2012

Lika låg lön?

av Karina Ericsson Wärn söndag, 13 januari, 2013
Bläddra i arkivet