Skinnbyxan

söndag, 8 september, 2013 av Karina Ericsson Wärn
Skinnbyxan är ursprungligen ett plagg för mc-åkare. På 80-talet plockades den upp av både hårdrockare och punkare, men också av goth-fantaster.  Medan hårdrockarna gillade modeller med snörning längs med benens utsida föredrog gotharna lite mer vanliga femficksmodeller.

Kännetecken: Säsongens skinnbyxa är tajtare än tajtast och har tydliga mc-referenser. Den bärs bland annat av franska stilikonen Emmanuelle Alt (bilden), chefredaktör på franska Vogue. Emmanuelle Alt, som jobbat som stylist hos Balmain och Vanessa Bruno syns aldrig i kjol utan föredrar slimmade TopShop jeans och så skinnbyxor som sagt.

Bra kombinationer: För att få ett både sexigt och sofistikerat slutresultat bör skinnbyxan matchas med en kontrasterande överdel. Gör som Emmanuelle Alt, kombinera skinnbyxan med enkla t-shirts och lite manhaftiga jackor eller andra asymmetriska överdelar, och så högklackat. Alltid högklackat. Håll makeupen så neutral som möjligt, och håret inte alltför välfriserat. Allt för att få den rätta nonchalanta framtoningen.

Tänk på: Tajt betyder inte att du skall se ut som en stoppad korv i byxan, var noga vid val av storlek. Visserligen töjer sig skinn litegrann, men inte hur mycket som helst.


Kommentera

Lästips

Häng med till Turkiet

av Karina Ericsson Wärn tisdag, 17 februari, 2015

Alexander McQueen del 4/4

av Karina Ericsson Wärn söndag, 13 juli, 2014

Fira jul i Paris

av Karina Ericsson Wärn söndag, 1 december, 2013

Det kom ett läsarbrev

av Karina Ericsson Wärn söndag, 23 mars, 2014

Vad är stil för dig?

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 17 december, 2014

Tumla runt

av Karina Ericsson Wärn söndag, 11 mars, 2018

Dofttips

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 23 juli, 2014

Alexander McQueen del 2/4

av Karina Ericsson Wärn söndag, 29 juni, 2014

Sminklektion

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 1 april, 2015

Bästa handväskan

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 21 augusti, 2013
Bläddra i arkivet