Skinnbyxan

söndag, 8 september, 2013 av Karina Ericsson Wärn
Skinnbyxan är ursprungligen ett plagg för mc-åkare. På 80-talet plockades den upp av både hårdrockare och punkare, men också av goth-fantaster.  Medan hårdrockarna gillade modeller med snörning längs med benens utsida föredrog gotharna lite mer vanliga femficksmodeller.

Kännetecken: Säsongens skinnbyxa är tajtare än tajtast och har tydliga mc-referenser. Den bärs bland annat av franska stilikonen Emmanuelle Alt (bilden), chefredaktör på franska Vogue. Emmanuelle Alt, som jobbat som stylist hos Balmain och Vanessa Bruno syns aldrig i kjol utan föredrar slimmade TopShop jeans och så skinnbyxor som sagt.

Bra kombinationer: För att få ett både sexigt och sofistikerat slutresultat bör skinnbyxan matchas med en kontrasterande överdel. Gör som Emmanuelle Alt, kombinera skinnbyxan med enkla t-shirts och lite manhaftiga jackor eller andra asymmetriska överdelar, och så högklackat. Alltid högklackat. Håll makeupen så neutral som möjligt, och håret inte alltför välfriserat. Allt för att få den rätta nonchalanta framtoningen.

Tänk på: Tajt betyder inte att du skall se ut som en stoppad korv i byxan, var noga vid val av storlek. Visserligen töjer sig skinn litegrann, men inte hur mycket som helst.


Kommentera

Lästips

Loafers

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 25 mars, 2015

Charlotte Birnbaum

av Karina Ericsson Wärn söndag, 16 juni, 2013

Fina skor

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 27 november, 2013

Tänk själv

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 30 oktober, 2013

Max 100 ml

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 12 februari, 2014

Älskade body!

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 september, 2015

Hermès flotta pool

av Karina Ericsson Wärn söndag, 3 november, 2013

Grevinnans mustasch

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 10 januari, 2019

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 4 september, 2013

Favoriter i Paris

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 5 november, 2014
Bläddra i arkivet