Sallad med marinerad rödkål

söndag, 9 juni, 2013 av Camilla Thulin
Dags för lite mer recept. Även detta hämtat ur boken Meze Maritime som jag gjorde tillsammans med Uluc Telmen. Ätes med fördel till sommarens grillade godsaker.

 

 

Antal portioner: 6

Ingredienser:

1/2 litet huvud fint strimlad rödkål

1/2 dl olivolja

saft av 1/2 citron

salt

nymald svartpeppar

3 tärnade tomater

30 cm skivad gurka

200 g grönsallad

3 hackade knipplökar

Gör så här:

1. Lägg rödkålen i en bunke och strö över 1 msk salt.

2. Krama kålen med händerna och låt stå i minst 30 minuter. Detta gör att kålen blir mjuk och inte besk. Skölj kålen och låt rinna av ordentligt.

3. Rör i hop olivolja, citronsaft, 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.

4. Lägg kålen i en skål och blanda i dressingen. Låt stå i ytterligare 30 minuter.

5. Lägg upp på ett fat tillsammans med tomater, gurka och sallad. Blanda försiktigt och toppa med löken.

 

Kommentera

Lästips

Friterad blomkål

av Camilla Thulin söndag, 24 februari, 2013

Handkräm på!

av Camilla Thulin lördag, 10 oktober, 2015

Fina händer

av Camilla Thulin söndag, 22 september, 2013

Marinerad sill

av Camilla Thulin lördag, 16 december, 2017

Läsarfråga om klänning

av Camilla Thulin onsdag, 21 januari, 2015

Fyra Parisbistros

av Camilla Thulin onsdag, 2 januari, 2013

Svårtuggad kokkonst

av Camilla Thulin onsdag, 17 juli, 2013

Norma Kamali och dunkappan

av Camilla Thulin onsdag, 6 februari, 2013

Vad är stil för dig?

av Camilla Thulin onsdag, 17 december, 2014

Måttbandet

av Camilla Thulin söndag, 21 juli, 2013
Bläddra i arkivet