Sallad med marinerad rödkål

söndag, 9 juni, 2013 av Camilla Thulin
Dags för lite mer recept. Även detta hämtat ur boken Meze Maritime som jag gjorde tillsammans med Uluc Telmen. Ätes med fördel till sommarens grillade godsaker.

 

 

Antal portioner: 6

Ingredienser:

1/2 litet huvud fint strimlad rödkål

1/2 dl olivolja

saft av 1/2 citron

salt

nymald svartpeppar

3 tärnade tomater

30 cm skivad gurka

200 g grönsallad

3 hackade knipplökar

Gör så här:

1. Lägg rödkålen i en bunke och strö över 1 msk salt.

2. Krama kålen med händerna och låt stå i minst 30 minuter. Detta gör att kålen blir mjuk och inte besk. Skölj kålen och låt rinna av ordentligt.

3. Rör i hop olivolja, citronsaft, 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.

4. Lägg kålen i en skål och blanda i dressingen. Låt stå i ytterligare 30 minuter.

5. Lägg upp på ett fat tillsammans med tomater, gurka och sallad. Blanda försiktigt och toppa med löken.

 

Kommentera

Lästips

Vi ses i Krakow!

av Camilla Thulin söndag, 12 januari, 2014

Massera mera

av Camilla Thulin onsdag, 24 april, 2013

Årets Granntant heter ….

av Camilla Thulin måndag, 21 oktober, 2013

Underbara spetsar

av Camilla Thulin fredag, 27 oktober, 2017

Cooking Classes Bodrum

av Camilla Thulin onsdag, 25 februari, 2015

Föna, platta …göm

av Camilla Thulin onsdag, 12 juni, 2013

Dyra och billiga krämer

av Camilla Thulin söndag, 24 mars, 2013

Fyra Parisbistros

av Camilla Thulin onsdag, 2 januari, 2013

Läsarbrev

av Camilla Thulin söndag, 2 juni, 2013

Parisadresser för båda

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012
Bläddra i arkivet