Kom och träffas!

lördag, 1 februari, 2014 av Oss Granntanter Emellan

 

Frampå vårkanten är det dags för Oss Granntanter Emellan att turnera lite. Information om var och när vi dyker upp hittar du i vårt kalendarium här på sajten. Vårt framträdande i Göteborg i höstas blev inställt på grund av storm. Nu är ett nytt datum satt för Göteborg: 11 april. Du som hade bokat biljett till höstens tantprat, hör av dig till arrangören igen! Vi ses! Och så här står det i vårt eget pressutskick, så ni vet vad vi kommer att prata om….och varför inte hänga med oss till Polen i maj! Vi har några platser kvar.

20140129-081401.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stil och banbrytande mode är ämnet när Camilla Thulin och Karina Ericsson Wärn tillsammans pratar om kläders snitt, trender och hur vi ser ut. Just nu är båda aktuella med varsin ny bok, ”Gör om mig – finn din stil med Camilla Thulin” (Bonnier Fakta) och Banbrytande Mode – från korsett och kuvertväska till kortkort (Atlantis).

Banbrytande Mode handlar om plagg, personer och företeelser som haft stor betydelse för modet genom tiderna, som orsakat en förändring. Via väskor, accessoarer och kända designernamn berättar Karina Ericsson Wärn om hur populärkultur, medicinska upptäckter, politiska ideologier och nya levnadssätt fört modet framåt (vilket inte är detsamma som att det alltid blivit bättre).

Att våga vara vuxen i sina klädval, att inte vara rädd för att bejaka sin kvinnliga sida är bara några av ledorden i ”Gör om mig – finn din stil med Camilla Thulin” i vilken ett antal vuxna kvinnor fått ny stil. Några viktiga ord på vägen mot en ny garderob är också: var ärlig mot dig själv – köper du rätt storlek? Tänk också på att det sällan är dyrare att satsa på några få, väl utvalda, måttsydda plagg som passar dig perfekt än fulla klädställningar med billiga kläder som passar dig så där.

Duon är nu inte bara experter på det här med kläder och kropp, utan också grundare av nätmagasinet och läsarsuccén www.granntanter.se (som du läser helt gratis) som handlar om stil, mode, mat, resor, hundar skönhet och annat nödvändigt. För kvinnor och karlar. 

Camilla Thulin är kläddesigner samt kostymör och en av våra mest kända stilexperter. Hon har skrivit flera böcker i ämnet och håller regelbundet föreläsningar över hela Sverige. Det här är hennes femte bok.

Karina Ericsson Wärn är modeskribent, författare samt Chefscurator (Design) på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Hon har sin bas i trendkänsliga Stockholm och i haute couturens huvudstad Paris. Från den senare staden förser hon Svenska Moderådet med rapporter om kommande trender. Banbrytande Mode är Karinas tolfte bok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Lästips

Friterad blomkål

av Oss Granntanter Emellan söndag, 24 februari, 2013

Wepler

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 8 januari, 2014

Parisresan

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 25 september, 2013

Parisparker

av Oss Granntanter Emellan lördag, 5 mars, 2016

Vem var Monsieur Dior?

av Oss Granntanter Emellan lördag, 6 januari, 2018

Modets Musor

av Oss Granntanter Emellan söndag, 10 september, 2017

Svårtuggad kokkonst

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 17 juli, 2013

Läsarfråga om stickat

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 7 januari, 2015

Garderobstips

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 11 december, 2013

Häng med till Krakow

av Oss Granntanter Emellan söndag, 16 mars, 2014
Bläddra i arkivet