Charlotte Birnbaum

söndag, 16 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn
Vi har bjudit in ett par sommargäster till Oss Granntanter Emellan. Personer vi gillar och som sysslar med sådant som faller oss i smaken. Vår första sommargäst är konstvetaren och kokboksförfattaren Charlotte Birnbaum.

Bilderna ovan: Charlotte idag, Charlotte för 18 år sedan – sig lik! Mannen till höger: Andreas Gedin. Mannen till vänster: Sven-Olof Wallenstein. I magen på Charlotte: Astrid, som föddes ett par timmar efter det att bilden togs.

Charlotte är en mycket kär gammal vän. Vi har väldigt roligt tillsammans. Charlotte har under många år bott med sin familj (maken Daniel och dottern Astrid) i Frankfurt, men är sedan en tid tillbaka i Stockholm. Fast faktum är att hon väldigt ofta är på resande fot, man får små meddelanden från New York, Venedig, Berlin … Ibland sammanstrålar vi i en bergsby ovanför Nice, då ägnar vi dagarna åt att planera måltiderna, och sedan timmar åt att inköp och tillagning . Charlotte är en fantastisk matlagare med ett särskilt gott öga till mat från förr.

Bild ovan: Köket strax ovanför Nice.

 

Charlotte är nu inte bara en skicklig praktiker vid spisen, hon skriver också helt underbara böcker om mat och sådant som hör till, som vackert vikta servetter till exempel. Charlottes böcker är en fröjd att läsa, men också en skönhetsupplevelse för ögat.

Unna Dig en bok till Dig själv, eller varför inte ge bort som present! Klicka på respektive titel, så kommer du till en köplänk!

Den inre resan är en kokbok om matlagning med inälvor.

Bon! Bon! handlar om sockerkonster.

Pies, Pâtes, and Pastries … handlar just om pajer och annat inbakat.

Sist men inte minst så handlar The Beauty Of the Fold om servettvikningens konst.

                

Den 19 juni publicerar vi här på Oss Granntanter Emellan en barock mathistoria av Charlotte Birnbaum. Glöm inte att kika in hos oss då!

Och vill ni veta ännu mer om Charlotte Birnbaum så skall ni efter sommaren köpa ett exemplar av min favorittidning The Gentlewoman (som jag hyllat i bloggen flera gånger om) som i sitt septembernummer porträtterar denna fantastiska Fru Birnbaum.

I väntan på The Gentlewoman kan ni om ni vill veta mer om Fru Birnbaum läsa denna utmärkta artikel skriven av Anders Fagerström publicerad i Sydsvenskan. Artikeln innehåller ett flertal recept, bland annat venusbröst i cognac!

Karina Ericsson Wärn

Kommentera

Lästips

Läsarbrev om skinn/mocka tvätt

av Karina Ericsson Wärn söndag, 14 januari, 2018

Chanelikoner

av Karina Ericsson Wärn lördag, 15 augusti, 2015

En välmejkad satmara

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 10 april, 2013

Fötterna

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 7 maj, 2014

Vaginal massage

av Karina Ericsson Wärn söndag, 23 februari, 2014

Hotel des Grandes Ecoles

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 30 juli, 2014

Om att flyga med stil

av Karina Ericsson Wärn söndag, 18 november, 2012

På resa med Palmgrens

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 14 januari, 2015

Paristapas

av Karina Ericsson Wärn tisdag, 21 augusti, 2012

Amalia Gonzalez Stöckel

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 3 juli, 2013
Bläddra i arkivet