Kusin Thomas recept

onsdag, 9 april, 2014 av Oss Granntanter Emellan

Granntanten Karina har en kusin, Thomas, som är en fena vid spisen. Sitt intresse för mat och kokkonsten har han precis som Karina fått från Anna-Lisa och Holger, Karinas farmor och farfar, Thomas mormor och morfar. Hemma hos Anna-Lisa och Holger togs allt tillvara, av äggvitorna som blev över från majonnäsen gjordes maränger. Ingenting var för oädelt för att inte bli till en pastej. Vi kommer bjuda på några av kusin Thomas recept i lite olika omgångar. När Thomas inte lagar mat är han major och arbetar som chef för Försvarsmaktens hundtjänstenhet. En enhet som föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Hundarna hjälper Försvarsmaktens personal med allt från patrullering till att leta efter minor, explosiva varor, narkotika eller försvunna personer.

c4b9c8b3-3ff5-41e3-aa27-b03fa4e12176_634338914373334000_w570_h320

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gubbröra

1 dl gräddfil

1,5 dl lättmajonäs

4 msk kaviar

1 dl finhackad dill

1 dl finhackad purjolök

1 dl finhackad rödlök

1 burk matjesill (i mindre bitar)

6-7 kalla potatisar (tärnade)

Blanda ihop. I kyl minst 2-3 timmar för att ”mumma till sig” (helst minst ett dygn i kylen). Servera på kavring, eller i ett litet glas. Dekorera med ägg/persilja om man vill. Funkar till Påsk, midsommar & jul!

 

 

 

 

Kommentera

Lästips

Fira jul i Paris

av Oss Granntanter Emellan söndag, 1 december, 2013

Kurtisanen och modet

av Oss Granntanter Emellan tisdag, 6 juni, 2017

Grått är flott

av Oss Granntanter Emellan söndag, 16 december, 2012

Bästa håret

av Oss Granntanter Emellan torsdag, 23 augusti, 2012

Rätt rouge!

av Oss Granntanter Emellan söndag, 15 november, 2015

Skinnbyxan

av Oss Granntanter Emellan söndag, 8 september, 2013

Thomas & Abba

av Oss Granntanter Emellan torsdag, 25 juli, 2013

Läsarfråga om vintagetvätt

av Oss Granntanter Emellan lördag, 2 april, 2016

Läsartävling

av Oss Granntanter Emellan söndag, 18 augusti, 2013

Omlotten

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 4 mars, 2015
Bläddra i arkivet