Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Läsarbrev

av Camilla Thulin onsdag, 12 november, 2014

Fina händer

av Camilla Thulin söndag, 22 september, 2013

Bästa klappen

av Camilla Thulin onsdag, 24 december, 2014

Läsarbrev om blanka strykmärken

av Camilla Thulin tisdag, 15 mars, 2016

Känslig hy?

av Camilla Thulin onsdag, 29 juli, 2015

Alexander McQueen del 4/4

av Camilla Thulin söndag, 13 juli, 2014

Göteborg utsålt

av Camilla Thulin fredag, 8 november, 2013

Tjuvar i modevärlden

av Camilla Thulin torsdag, 1 augusti, 2013

Designern Ida Sjöstedt bestulen

av Camilla Thulin torsdag, 6 mars, 2014

Korsettens fasta grepp, del 2.

av Camilla Thulin onsdag, 8 maj, 2013
Bläddra i arkivet