Väskor på vift

söndag, 25 augusti, 2013 av Camilla Thulin
Är du ute på tur i arbetet så gäller en liten kabinväska eller en större bag. Storleken handlar givetvis om hur länge du ska vara borta.

 

Ska du bara vara borta några dygn tänk igenom packningen noga. Ta inte med dig för mycket, för det är ingen som tänker på om du byter 4 gånger om dagen.

Ibland när jag är extra lat och åker tåg, kastar jag ner min packning i en IKEA kasse och hivar genast upp den på hatthyllan. Den andra granntanten reser alltid med enbart handbagage, om hon så flyger till Tokyo, och när hon förra sommaren checkade in på flotta femstjärniga Negresco i Nice, hade hon kläderna i en IKEA kasse …man behöver inte krångla till det.

På mina resor genom landet följer alltid minst en hund med, så då får det vara lite lätttillgängligt och slafsigt. Om man flyger mycket så kan en billig B-väska vara modellen, som ingen vill sno, eller så satsar man på en Rimowa i plast från Japan. Den går aldrig sönder, dyr men bäst.

Packa alltid kläder som passar med varandra, gärna samma färg, se likadan ut, för då blir mötena enklare, folk känner igen dig.

Är du på semester, tänk på att det kan vara kul att se snygg ut, skippa den beiga Svennelooken: kakishorts, svart linne och rejäla svarta herrsandaler och omålade tånaglar. Tänk tvärtom. Packa ner fina klänningar och sköna damsandaletter, eller varför inte guldgympaskor för långa promenader, det blir garanterat roligare!

 

 

 

Kommentera

Lästips

En välmejkad satmara

av Camilla Thulin onsdag, 10 april, 2013

Hotell Hemma Hos

av Camilla Thulin onsdag, 7 augusti, 2013

Klockor

av Camilla Thulin onsdag, 4 december, 2013

Hélène Absi om kashmirsjalen

av Camilla Thulin onsdag, 29 oktober, 2014

Celluliter

av Camilla Thulin onsdag, 23 januari, 2013

Söndagsbrunch

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Läsarfråga om stickat

av Camilla Thulin onsdag, 7 januari, 2015

Herrtips

av Camilla Thulin onsdag, 11 september, 2013

YSL & Marrakech

av Camilla Thulin söndag, 15 april, 2018

Fyra Parisbistros

av Camilla Thulin onsdag, 2 januari, 2013
Bläddra i arkivet