Gamla klänningar

onsdag, 18 september, 2013 av Camilla Thulin
Jag kan inte uppmuntra några normala kvinnor att klä sig i historiska kläder såvida personen inte har ett uttalat intresse för kläder och mode. Att klä sig i 1950-tals klänning är inte det lättaste. Looken får inte se historisk ut, det måste se modernt ut.

De gamla klänningarna kräver lite av oss vuxna kvinnor – rätt hår, makeup, smycken och så vidare … Att till exempel komma i en kortklippt sportig frisyr och rektangulära glasögon i en elegant limegrön aftontoilette i duschess från 1952 är ingen hit. Där måste man tänka sig för. Den kvinnan skulle passa bättre i en elegant avantegardeklänning med några intressanta moderna skärningar, eller gå till frissan och blåsa bort håret från ansiktet och fixa en riktigt snygg make med knallrött läppstift.

Däremot är ”vanlig” second hand något att intressera sig för. Några av de mest välklädda kvinnor jag känner handlar bara i lyxiga second hand-boutiquer. Med det menar jag kommissionsbutiker där man lämnar in sina exklusiva, dyra och mindre begagnade av hög kvalitet. What comes around goes around!

Kommentera

Lästips

En välmejkad satmara

av Camilla Thulin onsdag, 10 april, 2013

Lite om smink

av Camilla Thulin söndag, 23 december, 2012

Schiaparelli och Farida Khelfa

av Camilla Thulin onsdag, 24 september, 2014

Korsetter och andra under. Del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 28 november, 2012

Cooking Classes Bodrum

av Camilla Thulin onsdag, 25 februari, 2015

Café de la Mairie

av Camilla Thulin söndag, 10 november, 2013

Lite om hår.

av Camilla Thulin söndag, 12 maj, 2013

Basgarderob

av Camilla Thulin söndag, 3 februari, 2013

Karlar med stil (2)

av Camilla Thulin onsdag, 15 oktober, 2014

Fish Club

av Camilla Thulin onsdag, 19 november, 2014
Bläddra i arkivet