Gamla klänningar

onsdag, 18 september, 2013 av Camilla Thulin
Jag kan inte uppmuntra några normala kvinnor att klä sig i historiska kläder såvida personen inte har ett uttalat intresse för kläder och mode. Att klä sig i 1950-tals klänning är inte det lättaste. Looken får inte se historisk ut, det måste se modernt ut.

De gamla klänningarna kräver lite av oss vuxna kvinnor – rätt hår, makeup, smycken och så vidare … Att till exempel komma i en kortklippt sportig frisyr och rektangulära glasögon i en elegant limegrön aftontoilette i duschess från 1952 är ingen hit. Där måste man tänka sig för. Den kvinnan skulle passa bättre i en elegant avantegardeklänning med några intressanta moderna skärningar, eller gå till frissan och blåsa bort håret från ansiktet och fixa en riktigt snygg make med knallrött läppstift.

Däremot är ”vanlig” second hand något att intressera sig för. Några av de mest välklädda kvinnor jag känner handlar bara i lyxiga second hand-boutiquer. Med det menar jag kommissionsbutiker där man lämnar in sina exklusiva, dyra och mindre begagnade av hög kvalitet. What comes around goes around!

Kommentera

Lästips

Måttbandet

av Camilla Thulin söndag, 21 juli, 2013

Cassoulet

av Camilla Thulin söndag, 1 juni, 2014

Läsartävling

av Camilla Thulin söndag, 18 augusti, 2013

Lite om celluliter

av Camilla Thulin söndag, 20 september, 2015

Ditt bästa badplagg

av Camilla Thulin fredag, 19 juni, 2015

Ansiktstvätt

av Camilla Thulin onsdag, 21 november, 2012

Jan Hietalas goda gurka

av Camilla Thulin lördag, 31 augusti, 2013

Paris och jakt

av Camilla Thulin onsdag, 18 februari, 2015

Svårtuggad kokkonst

av Camilla Thulin onsdag, 17 juli, 2013

Lite om smink

av Camilla Thulin söndag, 23 december, 2012
Bläddra i arkivet